­ Jumping Amsterdam 2019 wordt diamanten editie - KNHS

Jumping Amsterdam 2019 wordt diamanten editie

Geplaatst op 18 januari 2019 in Dressuur & Para , Springen

Van 24 tot en met 27 januari staat ‘The Diamond Edition’ van Jumping Amsterdam op de kalender. Voor de 60e maal wordt het internationale top concours in de Amsterdamse RAI georganiseerd. Met een wereldbekerkwalificatie voor zowel de dressuur als het springen op het programma, is het evenement er van verzekerd dat de wereldtop en de top van TeamNL aan de start verschijnt.

Na enige jaren afwezigheid is de wereldbeker voor de springruiters weer terug in onze hoofdstad. Op zondagmiddag wordt deze toprubriek verreden, de traditionele Grote Prijs is daarom verhuisd naar de zaterdagavond. Uiteraard staan er naast deze belangrijke rubrieken nog diverse andere springwedstrijden op het programma.

Natuurlijk komt ook de Nederlandse top van het springruitergilde naar Amsterdam. Voor TeamNL komen onder meer aan de start: Leopold van Asten (Duizel), Willem Greve (Markelo), Marc Houtzager (Rouveen), Eric en Maikel van der Vleuten (Someren) en Jur Vrieling (Holwierde). Ook de Zwitser Steve Guerdat, die onlangs de nummer 1 positie op de wereldranglijst overnam van Harrie Smolders, verschijnt aan de start.

Dressuur
De dressuurruiters die van start gaan in de wereldbekerkwalificatie rijden op vrijdag hun Grand Prix proef waarna de beste 15 op zaterdagmiddag van start gaan in de Kür. Voor TeamNL hebben vijf combinaties een startplaats gekregen. Topcombinaties Adelinde Cornelissen (Nijkerk Gld) – Aqiedo, Edward Gal (Oosterbeek) - GLOCK's Zonik N.O.P., Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) - Glock's Dream Boy N.O.P., Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache en Madeleine Witte - Vrees (Schijndel) – Cennin komen in actie. Zij krijgen onder meer concurrentie van de Duitse absolute topper Isabell Werth.

Paradressuur
Voor de paradressuurruiters staat op vrijdagochtend een kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy op het programma. Via twee selectiewedstrijden zijn negen combinaties geplaatst voor deze strijd. Onder de starters ook Sanne Voets en Frank Hosmar, ruiters die bijdroegen aan het historische teamgoud dat de paradressuurploeg van TeamNL in 2018 op het WK in Amerika won.

KNHS Talententeam
Op zaterdagmiddag zal direct na de wereldbeker kür in de piste van Jumping Amsterdam bekend worden gemaakt wie het KNHS Talent van het Jaar 2018 is. Zal Anne Meulendijks haar titel weten te prolongeren of wordt het een van de andere toptalenten van de Nederlandse paardensport?

Breedtesport
Traditioneel is inmiddels de donderdag grotendeels gereserveerd voor combinaties uit de basissport. Overdag staan er springrubrieken vanaf de klasse L tot en met ZZ op het programma. Deze springdag wordt afgesloten met 1.40m rubriek voor U25 ruiters. Deze rubriek is nieuw in het programma. In de avonduren trainen de dressuurruiters voor de Grand Prix en is een finalerubriek voor jonge dressuurpaarden.
Op zaterdag komen de U25 springruiters nogmaals in actie en staat er ook een U25 dressuurrubriek op het programma.

Shows en meer
Jumping Amsterdam staat onder de vaste bezoekers bekend om zijn gezellige strodorp en feestjes bij ‘cafe Bolle Jan’. Dit jaar zullen ook in de piste weer de nodige shows gegeven worden. Onder andere Gerard Joling en Britt Dekker zullen hun opwachting maken. Ook het team van de shetlander Grand National zal zeker weer voor het nodige vuurwerk zorgen. Zondagmorgen staat in het teken van de Jumpertjes kinderochtend. Spelletjes, clinics, ponyrijden, goodie bags, het is er allemaal deze morgen.

Het complete programma en de laatste nieuwtjes zijn te vinden op www.jumpingamsterdam.nl. Ook op Facebook en Instagram is ‘The Diamond Edition’ van Jumping Amsterdam te volgen.

Foto: Marc Houtzager schreef vorig jaar de Grote Prijs op zijn naam met zijn crack Sterrehof’s Calimero door Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend