­ Jumping Indoor Maastricht ontvangt ’s werelds beste springruiters en menners - KNHS

Jumping Indoor Maastricht ontvangt ’s werelds beste springruiters en menners

Geplaatst op 02 november 2019 in Springen , Mennen & para

MECC is decor van wereldbekerwedstrijd mennen en topspringwedstrijden Het MECC in Maastricht is van 8 tot en met 10 november het decor van Jumping Indoor Maastricht. Naast top springruiters, die op één- en viersterren-niveau hun de parcoursen afleggen, komen ’s werelds beste vierspanrijders naar Maastricht voor de FEI Wereldbekerwedstrijd op vrijdag- en zaterdagavond. Zondagmiddag is de CSI4* Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht voor de springruiters de belangrijkste rubriek.

Jarenlang was Jumping Indoor Maastricht – zeker in de jaren negentig van de vorige eeuw - één van de meest toonaangevende en vernieuwende indoorconcoursen van ons land. In 2013 maakte JIM een comeback. In een paar jaar tijd is het concours in de Limburgse hoofdstand weer gegroeid tot viersterrenniveau voor de springruiters en is het als enige concours in Nederland gastheer van de FEI Driving World Cup voor de vierspannen.

Wereldbekerwedstrijd
De beste menners zetten hun vierspannen op vrijdagavond in om te strijden om een goede startplek voor de FEI Driving World Cup presented by Longines op zaterdagavond. Dan zijn de wereldbekerpunten te verdienen. De Limburgse parcoursbouwer Jeroen Houterman zal zeker een spectaculaire en daarmee spannende wedstrijd ontwerpen.
De Nederlandse toppers IJsbrand en Bram Chardon en de winnaar van vorig jaar Koos de Ronde nemen het op tegen meervoudig wereldbekerwinnaar Boyd Excell uit Australië en de Belg Glenn Geerts.
De wedstrijd in Maastricht heeft ook primeur. De Duitse Mareike Harm is de eerste vrouwelijke deelneemster ooit in een wereldbekerwedstrijd. Dankzij het sterke deelnemersveld zullen ongetwijfeld veel menliefhebbers uit België en Duitsland de weg naar het MECC weten te vinden. Bram Chardon is regerend wereldbekerwinnaar en regerend Europees kampioen én daarmee Neerlands hoop op een mooie zege.

Springen
De Grote Prijs van Maastricht op zondagmiddag 10 november is voor de springruiters, die al vanaf vrijdag in het MECC met elkaar strijden, het hoofdnummer. Op viersterrenniveau staan de hindernissen dan op een hoogte van 1.60m. Ook hier tekent een Limburger voor de parcoursbouw: Louis Konickx. De volledige Nederlandse springtop is aanwezig onder aanvoering Harrie Smolders, de huidige nummer 11 van de FEI wereldranglijst. Maikel en Eric van der Vleuten, Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Jur Vrieling, Gerco Schröder, Doron Kuijpers, Henk van de Pol, Leopold van Asten en Frank Schuttert zijn enkele van de Nederlandse deelnemers.

Buitenland en meer
Concurrentie komt er van de top van België – de regerend Europees Kampioen - en uit Duitsland met onder andere routinier Ludger Beerbaum. Ruiters en amazones van over de hele wereld hebben een stal in de regio Limburg en Maastricht. Voor hun is Maastricht bijna een thuiswedstrijd, maar wel één van een heel hoog niveau.
Daarnaast zijn er ook springwedstrijden op één ster- en op breedtesport-niveau met het Interregio-springen met deelnemers uit België, Duitsland en Limburg. Dat maakt Jumping Indoor Maastricht zo geliefd bij ruiters en publiek. De wereldtop en de regionale top is aanwezig en geeft het concours hetzelfde karakter als dat van de stad aan de Maas, heel internationaal.
Uiteraard is er in het MECC ook ruimte voor een uitgebreid, gevarieerd promodorp.
Spectaculair is dit jaar ook het showprogramma. De beroemde Fransman Jean-François Pignon staat met zijn show garant voor een knap staaltje horsmanship.

Belangrijkste programma onderdelen JIM 2019
Vrijdag 8 november
21.45 uur World Cup vierspannen

Zaterdag 9 november
21.45 uur World Cup vierspannen

Zondag 10 november
15.30 uur CSI4* Grand Prix of Maastricht

Klik hier voor de website van Jumping Indoor Maastricht en hier voor het volledige programma

Foto Koos de Ronde wint in Maastricht 2018 door Krisztina Horvath

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen