­ Juniorenteam zevende op WK Voltige - KNHS

Juniorenteam zevende op WK Voltige

Geplaatst op 27 juli 2019 in Voltige

Op de finaledag WK Voltige voor Junioren 2019 heeft het Nederlandse team een mooie zevende plaats behaald. Trainer van het junioren team Elle van Dijk zegt namens het team: ”We hebben vandaag alles op alles gezet en met dit team onze beste kür tot nu toe neergezet. Daar zijn we erg trots en tevreden over.

Het Nederlandse team heeft een mooie zevende plaats behaald op dit Wereldkampioenschap met het paard Buick Hill en aan de longe Nicky Heyboer. Trainer van het junioren team Elle van Dijk zegt namens het team: ”We hebben vandaag alles op alles gezet en met dit team onze beste kür tot nu toe neergezet. Daar zijn we erg trots en tevreden over. De ware perfectie verschuilt zich niet in het resultaat, maar in liefde en toewijding voor de sport”.

De wereldkampioenen junioren voltige zijn bekend. De dag begon met Pas de Deux junioren. Ronja Kahler en Julian Kogl (GER) behaalden met een 8.703 op het paard Daytona met aan de longe Lars Hansen de eerste overwinning. Bij de junioren dames was het een spannende strijd tussen Mona Pavetic (GER) op het paard Eyecatcher met aan de longe Alexandra Knauf en Danielle Burgi (SUI) op het paard Livanto Cha CH met als longeur Mirjam Degiorgi.

Mona Pavetic uit Duitsland ging er uiteindelijk met de winst vandoor met een 8.402. Bij de junioren heren is de winst ook naar Duitsland gegaan. Jannik Liersch heeft gewonnen met een 8.003 hij voltigeerde op het paard Elegante 42 met aan de longe Alexander Hartl. Bij de junioren teams heeft het Duitse junioren team gewonnen met een score van 8.040 op het paard Smarti 11 met aan de longe Pauline Riedl.

Zondag is de laatste dag van het evenement deze zal worden afgesloten met de finale van het EK Voltige voor senioren. Carola Sneekes en het Senioren team the Netherlands laten morgen in de finale nog hun afsluitende kür zien.

Zondag is het evenement uitverkocht, de livestream is tegen betaling beschikbaar op FEI.TV of hier

Foto: Blijdschap bij het Juniorenteam (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021
  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona