­ Jur Vrieling derde in Global Champions Tour Grote Prijs Shanghai - KNHS

Jur Vrieling derde in Global Champions Tour Grote Prijs Shanghai

Geplaatst op 04 mei 2019 in Springen

Springruiter van TeamNL, Jur Vrieling (Holwierde), heeft met de derde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai een topprestatie geleverd in de Global Champions Tour. Met VDL Glasgow vh Merelsnest moest de routinier alleen Danielle Goldstein en Darragh Kenny voor zich dulden. Ook Marc Houtzager deed het met de zevende plaats ook uitstekend in de Chinese stad.

Negen combinaties plaatsten zich voor de barrage in de vierde wedstrijd van de Global Champions Tour van dit seizoen. Jur Vrieling ging als tweede van start met zijn dertienjarige hengst van de VDL Stud en verbeterde gelijk het foutloze resultaat van Luciana Diniz, waarmee hij de leiding overnam. De Ier Darragh Kenny was direct daarna ruim sneller dan Vrieling. Het was alleen de voor Israël rijdende en in Putten woonachtige Danielle Goldstein die nog beter was. De andere kandidaten waren vaak wel sneller dan Vrieling, maar hun paarden lieten de balken niet liggen. Daarmee stond Vrieling trots op het podium met een mooie bonus van 91.500 euro in zijn zak.

Marc Houtzager was met Sterrehof’s Calimero ruim twee seconden dan TeamNL-collega Vrieling, maar moest een fout op de laatste hindernis incasseren waarmee de ruiter uit Rouveen op de zevende plaats eindigde.

Harrie Smolders (Lage Mierde), was niet van de partij in Shanghai, maar is na zijn tweede en derde plaats in Miami en Mexico-City op de vierde plaats in de tussenstand van de Global Champions Tour de beste Nederlander. Maikel van der Vleuten (Someren) staat op de 8e plaats.

Uitslag Grote Prijs GCT Grand Prix Shanghai, 1.60m
1. Danielle Goldstein (Isr), Lizzymarry (v.Cabri d’Elle), 0 – 0, 37.98 sec
2. Darragh Kenny (Ier), Balou de Reventon (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 38.06 sec
3. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 40.63 sec
7. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 4, 38.55 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand van de Global Champions Tour

Foto: Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF