­ Jurylid Brons: Iets voor jou? - KNHS

Jurylid Brons: Iets voor jou?

Geplaatst op 02 september 2019

De KNHS Ruiteropleiding Brons is voor veel ruiters de eerste kennismaking met de paardensport. Vind je het leuk deze ruiters verder te helpen in de sport? Volg dan de opleiding Jurylid Brons!

Je mag na deze opleiding ruiters beoordelen in de proeven F1 - 12, VA 1-3 en Bixie. De opleiding is uit te breiden met diverse applicaties.

Om toegelaten te worden tot de opleiding Jurylid Brons moet je minimaal 21 jaar zijn en natuurlijk ben je lid van de KNHS. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een F12 diploma of opgenomen zijn geweest in de klasse L1 +1 of in het bezit zijn van een instructeursdiploma. Ook heb je een referentiebrief van een sportaanbieder (FNRS manegeondernemer of vereniging) nodig.

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit tien avonden (theorie /praktijk), een theorie-examen, een opleidingscijfer en een stagetraject. De kosten van de opleiding bedragen €350,- 

Start opleiding
De opleiding Jurylid brons start in januari 2020 en wordt op een dinsdag gegeven. De locaties zijn Oudega en Tilburg.
Bij veel interesse wordt er later in het cursusseizoen mogelijk nog een derde cursus uitgezet op een nader te bepalen locatie.

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 1 november 2019 inschrijven via MijnKNHS. De inschrijving is pas definitief als ook een motivatiebrief en CV wordt aangeleverd. Kijk onderaan deze pagina om hiervoor het format te downloaden.

Inschrijven jurylid Brons Oudega

 

Inschrijven jurylid Brons Tilburg 

 

Overige informatie en selectieprocedure: 
Per jaar worden er maximaal 50 juryleden opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van referenties en motivatiebrief / CV. Jouw eigen wedstrijdklassering kan in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Inschrijven Opleiding Jurylid Brons

Jury applicaties Brons
Het is mogelijk de kwalificatie Brons of F1-12 uit te breiden met diverse applicaties zoals springen, western, voltige, aangepast sporten, mennen, F13-F15 en Bixie. Deze applicaties worden uitgeschreven wanneer er behoefte is aan uitbreiding. De volgende jury applicaties zijn er op dit moment gepland:

 • Op donderdag 31 oktober is de applicatie Jury F13-F15 in Zwolle. Inschrijven
 • Op zaterdag 2 november is de applicatie Jury Bixie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Inschrijven

Klik hier voor meer informatie over de Jury applicaties Brons.

We zien je graag bij één van onze opleidingen! Kijk op www.knhs.nl/officials/official-opleidingen voor alle official opleidingen. 

 

 

Categorie: officialopleiding

Ander Nieuws

 • Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
  Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
 • Schrijf je in voor de opleiding jurylid Springen
  Schrijf je in voor de opleiding jurylid Springen
 • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
  Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start