­ Kampioenen teamdressuur maken er tijdens de Hippiade een feestje van op MedalPlaza - KNHS

Kampioenen teamdressuur maken er tijdens de Hippiade een feestje van op MedalPlaza

Geplaatst op 24 augustus 2019 in Dressuur & Para

Het feestje op Medalplaza kwam pas echt goed los bij de dressuurhuldigingen van de vier- en zestallen op de Hippiade. Al springend en dansend namen de trotse en vooral blije teams de medailles in ontvangst.

Zestal klasse L ABC

Het zestal van RV Schouwse Ruiters reed vandaag voor wat ze waard was en dat leverde een mooie score en de kampioenstitel op. Volgens de commandant hadden alle meiden keurig netjes gereden. Plus dat ze niet aan kletsen waren. Want het team heeft het vooral ook heel gezellig samen, soms misschien wel iets te gezellig. Maar het resultaat vandaag mogen ze trots op zijn.

Zestal L/M ABCDE

Volgens PC de Eschruiters kwam hun winst op de Hippaide redelijk onverwacht. Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen ging de proef iets minder, maar vandaag wisten ze het zeker waar te maken want het zestal werd gehuldigd als kampioen in de klasse L cat. B/C/D/E. Volgens het team kwam het doordat hun afstanden en figuren vandaag een stuk netter waren.

Zestal M/Z BCDE

Het zestal van PC De Grolse Ponyclub behaalde een nette score in de klasse M/Z BCDE en mocht op het podium het kampioenschapslint in ontvangst nemen. 

Schouwse Ruiters rijdt beste Kür Viertal M/Z

Het kwartet van de Schouwse Ruiters uit Schouwen-Duiveland was de beste van de drie viertallen die de Kür op Muziek in de klasse M/Z reden. Met een score van 72,667% bleven ze Ponyclub Door Eenheid Sterk voor. Beide teams werden gehuldigd op het podium van Medalplaza. “Super leuk. Ze rijden al een tijd samen en zijn heel goed op elkaar ingespeeld. Daarbij zijn het individueel ook hele goede amazones. Met elkaar zijn ze heel mooi”, vertelt instructrice Jessica Bouwman. “Het is veel leuker dat je met een team bent en je moet veel meer met elkaar samen werken”, is de motivatie van het viertal dat bestaat uit Kim Dalebout, Joyce van der Panne, Iris van Oudenaarde en Sara Nooteboom.

Viertal klasse L BCDE

In polonaise gingen de meiden van De Ponyrakkers Nederweert naar het podium om hun medailles in ontvangst te nemen. Het enthousiasme spatte er bij het team vanaf en ze maakte er een waar feestje van tijdens de huldiging. Volgens het team was deze prestatie niet gelukt zonder de trouwe steun van hun coach en commandant Marlies Burgers. Veerle, Anouk, Carmen, Maureen en Gina willen dit ‘toppertje’ dan ook graag nog even in het zonnetje zetten. Voor commandant Marlies was deze overwinning de ‘kers op de taart.’

Viertal L ABC

De overwinning bij de viertallen in de klasse L cat. A/B/C ging naar PC De Heerjansruitertjes uit Oud Gastel. Met ruim verschil versloegen ze hun concurrent De Cavalieren en gaan zij nu naar huis met de medailles en de beker.

Viertal Z BCDE

Het viertal Fourtune uit Zevenaar zette vandaag hun beste beentje voor en behaalde een nette score.

Viertal M BCDE

Het viertal van Concordia Florebit deed vandaag goede zaken op de Hippiade. In de klasse M/Z cat. BCDE won het viertal uit Etten-Leur met overmacht.

De Heuvelruiters winnen verenigingskampioenschap

De Heuvelrutiers uit Wezep hebben het verenigingskampioenschap gewonnen. De ponyclub van de Noord-Veluwe hield hun buurvereniging PC De Flevoruiters achter zich. Het eindtotaal van beide clubs was met 795 punten gelijk, maar de dressuurscore van De Heuvelruiters was beter. St Jan Merselo neemt het brons mee terug naar Limburg. Er namen 24 ponyclubs deel met De Hertruiters uit Hellendoorn en de Delftse Ponyclub uit Delft op de vierde en vijfde plaats.

Kijk voor de complete uitslag op www.hippiade.nl

Foto: FotoTrailer

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid