­ Kampioenen van vorig jaar, een bijzonder verhaal - KNHS

Kampioenen van vorig jaar, een bijzonder verhaal

Geplaatst op 20 augustus 2019 in Dressuur & Para en KNHS

Dressuurstal Nijpjes in Middelburg wordt gerund door de eeneiige tweeling Chantal en Jessica Nijpjes, een niet onbekende naam in de Nederlandse dressuursport. Al meerdere malen verschenen diverse combinaties vanuit deze dressuurstal aan start tijdens diverse Hippiades. Afgelopen jaar was voor hun een hoogtepunt. Zij behaalden met maar liefst drie viertallen goud in een voor hun redelijk nieuwe teamsport. “Het was voor ons een jaar om nooit te vergeten!”

Pas sinds twee jaar wordt er bij Dressuurstal Nijpjes ook in viertallen getraind.

“In eerste instantie is het begonnen als een grapje” lacht Jessica, “Het leek ons leuk om met een paar lesklanten samen een echt team te vormen dus toen hebben we een aantal lesklanten gevraagd en gingen we het maar gewoon doen”. Dat het vormen van een viertal begon als grapje, betekent voor de zussen niet dat het nergens om draait. “Alles moet wel kloppen, als we iets doen willen we het ook echt goed doen. We zijn heel perfectionistisch.” Jessica vertelt dat de jury onder de indruk was van de perfectie in oefeningen en kleding. “In het eerste jaar grapte iemand eens dat zelfs onze lippenstift hetzelfde was! De kleding en deze details hadden we allemaal te danken aan onze sponsoren”.

 

Met deze nieuwe uitdaging ontstond er bij de zussen ook een kans om iets nieuws te leren. “Wij waren opeens commandant maar hadden dit nog nooit eerder gedaan. We lieten wel eens juryleden langskomen tijdens trainingen, zij gaven ons dan tips waar wij weer mee verder konden trainen.”

“Het eerste jaar was het voor ons nog een beetje zoeken. Daarom wilden we het het tweede jaar nog beter doen.” Jessica vertelt dat het voor bijna iedereen een nieuwe ervaring was en dat ze daardoor nog meer een team zijn geworden, “Natuurlijk hadden we allemaal ervaring in de dressuur, maar niet in het rijden in een viertal. We zijn allemaal bij nul begonnen en hebben heel hard geknokt om te komen waar we nu zijn, daar zijn we ontzettend trots op.” 

 

De Hippiade 2018 was voor de viertallen van Dressuurstal Nijpjes erg bijzonder. “Niemand wist dat wij mee zouden doen met een viertal.  We hadden het expres een beetje geheim gehouden en we wilden iedereen verbluffen. Daar waren we opeens tijdens onze proef. Iedereen was verbaasd en sommige toeschouwers vonden het zo mooi dat ze een traantje wegpinkten. Toen werd ik zelf ook wel even emotioneel,” zegt Jessica, “we zijn een echt team geworden en hebben een hele sterke band opgebouwd. Dat we dan drie keer goud behalen is een kroon op ons werk.”

Of we de viertallen van Dressuurstal Nijpjes dit jaar weer zien tijdens de Hippiade? “Nee,” vertelt Jessica, “we koesteren het gevoel van afgelopen jaar nog een beetje, maar we zijn al hard aan het oefenen voor Hippiade 2020!”

 

Meer informatie over de Hippiade vind je op www.hippiade.nl

Overname tekst- en beeldmateriaal niet toegestaan.

Categorie: dressuur, Hippiade, viertal

Ander Nieuws

  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Longines FEI WBFSH Dressage World Breeding Championship for Young Horses: uitstekende opstap richting topsport
    Longines FEI WBFSH Dressage World Breeding Championship for Young Horses: uitstekende opstap richting topsport
  • Formats Wereldkampioenschap Herning
    Formats Wereldkampioenschap Herning