­ Klinkend resultaat voor Bram Chardon in Saumur - KNHS

Klinkend resultaat voor Bram Chardon in Saumur

Geplaatst op 09 juni 2019 in Mennen & para

Bram Chardon won dit weekend voor de tweede opeenvolgende keer de viersterren-wedstrijd voor vierspan paarden in het Franse Saumur. Een pracht resultaat voor de menner van TeamNL.

In de dressuur moest de 25-jarige menner alleen de zilveren medaillewinnaar van de Wereldruiterspelen in Tryon Chester Weber voor zich dulden, alhoewel het verschil met 0,13 punten minimaal was. In de marathon ging de strijd tussen Bram en de Belg Glenn Geerts, die zich moest revancheren na zijn teleurstellende resultaat in Valkenswaard afgelopen weekend. Bram won nipt voor Glenn en nam de leiding over in het tussenklassement. Met een voorsprong van ruim 8 punten kon Bram zich een afgeworpen balletje in de vaardigheid veroorloven en schreef de wedstrijd op zijn naam. Weber werd tweede, Geerts eindigde op de derde plaats.

Bram sleepte hiermee een mooi aantal Wereldbekerpunten in de wacht, aangezien Saumur een landenwedstrijd was. Door de drukke kalender hadden alleen Frankrijk en Zwitserland een team afgevaardigd voor deze landenwedstrijd, die werd gewonnen door het gastland.

Meer oranje succes
Ook Jan de Boer was succesvol in Frankrijk, hij won voor de derde keer in zijn carrière de wedstrijd in Saumur met zijn vierspan pony’s. De Boer bleef in alle onderdelen zijn Franse concurrenten de baas.
Enkelspanrijdster Eline Houterman begon de wedstrijd met de vijfde plaats in de dressuur en wist vervolgens haar concurrenten het nakijken te geven in de marathon die zij met glans won. Met deze prachtige overwinning klom de 23-jarige menster op naar de tweede plaats, die ze met de enige foutloze vaardigheidsproef in haar rubriek wist vast te houden. De eindoverwinning ging naar de Française Marion Vignaud.

Kijk hier voor alle uitslagen:

https://www.hoefnet.nl/kalender-uitslagen-startlijsten/saumur-2019/

Foto Bram Chardon uit archief Krisztina Horvath 

 

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour Vaardigheid met Wereldkampioenen
    Online KNHS College Tour Vaardigheid met Wereldkampioenen
  • Kampioenenbal van 2020
    Kampioenenbal van 2020
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021