­ KNHS College Tour: Eventing in de praktijk met Mans Buurman en Alice Naber-Lozeman - KNHS

KNHS College Tour: Eventing in de praktijk met Mans Buurman en Alice Naber-Lozeman

Geplaatst op 18 november 2019 in Eventing

Woensdag 11 december staat eventing centraal tijdens de KNHS College Tour. Eventing ponybondscoach Mans Buurman en Olympisch eventingruiter Alice Naber-Lozeman vertellen je deze avond alles over eventing. De onderwerpen die aan bod komen zijn interessant voor zowel de beginnende eventingruiter, de gevorderde eventingruiter als de rijstijljuryleden eventing. Ben je instructeur of rijstijljurylid eventing? Dan behaal je 50 theoriepunten op je basiskwalificatie (instructeurs) of overige kwalificaties (juryleden).

Mans en Alice leggen uit wat een goede houding en zit is en waarom dit zo belangrijk is. Waarin verschilt  deze houding en zit bij het springen van een normaal springparcours? Er is aandacht voor de toenemende technische moeilijkheidsgraad in de klassen B t/m Z en de verschillende soorten hindernissen die daarbij horen. Je hoort deze avond hoe je je paard kunt voorbereiden op de steeds smaller wordende hindernissen en hoe je hem leert om tussen de vlaggen door te springen.

Je krijgt antwoord op de vraag of je in een cross altijd passende afstanden moet rijden net zoals je dat een springparcours wilt. Hoe leer je je paard om toch altijd vol vertrouwen de hindernis te nemen ook als is je afstand niet altijd ideaal? Je krijgt tips hoe je oog voor de sprong ontwikkelt vanuit een hoog tempo.Tijdens deze avond verschijnen er combinaties van verschillende niveaus in de rijbaan. Rijtechnische problemen worden besproken en vervolgens krijgen ruiters tips en trucs om deze problemen op te lossen. En natuurlijk zal Alice zal zelf op een paard stappen om haar tips en trucs kracht bij te zetten.Kortom, ben jij een echte eventingfan en wil je meer leren over deze veelzijdige discipline? Zorg dan dat je deze veelzijdige interessante avond niet mist.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Prijs voor leden is €30,-
Prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.
Rijstijljuryleden eventing krijgen 50 theoriepunten op de overige kwalificaties (geen basisikwalificaties). (Deze juryleden hebben een aparte inschrijvingslink ontvangen per e-mail).


Inschrijven via Mijn KNHS


Meer over de KNHS College Tour

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang). Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of jurylid zelfs theoriepunten voor je licentie verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol.

De volgende KNHS College Tours staan gepland:
20 november: KNHS College Tour Hoeveel weet jij van het paardenlichaam met Jarko Dun (*vol*)
28 november: KNHS College Tour Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard met Sanne Beijerman (*vol*)
11 december: KNHS College Tour Eventing in de praktijk met Man Buurman en Alice Naber-Lozeman

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tours om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. Kijk meer informatie en een overzicht van alle KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • NK Eventing jeugd verschoven naar Varsseveld
    NK Eventing jeugd verschoven naar Varsseveld
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • De Zeeuwse Verzekeringen EK 2022 Teamsponsor Eventing Team Junioren en Young Riders
    De Zeeuwse Verzekeringen EK 2022 Teamsponsor Eventing Team Junioren en Young Riders