­ KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s 2019 komt eraan - KNHS

KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s 2019 komt eraan

Geplaatst op 07 juni 2019 in Dressuur & Para

Binnenkort gaat het KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony's weer beginnen. De eerste selectiewedstrijd is op 29 juni en nog eens acht selectiewedstrijden staan in de maand juli op de kalender. De finale wordt op 17 augustus in Kootwijk verreden. Pony’s in de leeftijd van vier, vijf en zes jaar mogen aan het kampioenschap deelnemen.

Het jaarlijkse KNHS-Divoza kampioenschap wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Het toetsen van de aanleg van dressuurpony’s op jonge leeftijd staat in het kampioenschap centraal. Ook wordt het kampioenschap gezien als stimulans voor de fokkerij van sportpony’s. Tijdens de selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan en zij tonen vervolgens op verzoek van de jury een aantal verrichtingen. De beste vijftien combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale op 17 augustus bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk.

Wie kan meedoen?

Aan de negen selectiewedstrijden van het kampioenschap mogen vierjarige (geboren in 2015), vijfjarige (geboren in 2014) en zesjarige (geboren in 2013) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door verschillende stamboeken, maar alle pony's die aan de deelnamevoorwaarden voldoen, mogen aan iedere selectiewedstrijd deelnemen. Je kunt dus bijvoorbeeld met een NRPS-pony meerijden op een wedstrijd die door het NWPCS georganiseerd wordt en andersom.

Competitiekalender 2019

29 juni Putten (GLD) – NWPCS
6 juli De Mortel (NB) – NRPS
6 juli Assen (DR) – NNFPS/NWPCS
10 juli Lunteren (GLD) – NRPS
11 juli Hellendoorn (OV) – NWPCS
13 juli Tolbert (GR) – NRPS
20 juli Ermelo (GLD) – NNFPS
20 juli Sevenum (LB)- NWPCS
27 juli Tolbert (GR) – NWPCS
17 augustus Kootwijk (finale)

Kijk hier voor meer informatie over het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony´s en om je in te schrijven.

Op de foto: Don Davino Horse Point met Kim Noordijk die vorig jaar het KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony's won bij de zesjarigen. 

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 17 t/m 23 februari 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 17 t/m 23 februari 2020
  • KNHS Instructie: Verzameling
    KNHS Instructie: Verzameling
  • Knappe prestatie Adelinde Cornelissen in Neumunster
    Knappe prestatie Adelinde Cornelissen in Neumunster