­ KNHS en disciplineverenigingen Aangespannen sport slaan handen weer ineen - KNHS

KNHS en disciplineverenigingen Aangespannen sport slaan handen weer ineen

Geplaatst op 21 november 2019

Begin dit jaar is er een discussie ontstaan waarbij de KNHS en de drie disciplineverenigingen Aangespannen sport Verenigingen voor Tuigpaardrijders (VTN) en Hackneyrijders (VHN) en Vereniging het Friese tuigpaard (VFT) zijn betrokken. Door een vertrouwensbreuk was er twijfel ontstaan over de duurzaamheid van het bestaande samenwerkingsverband.

Na een periode waarin alle partijen de belangen en wensen hebben kunnen inventariseren, zijn er geleidelijk verkennende gesprekken gevoerd om de mogelijkheden tot herstel van het onderling vertrouwen te onderzoeken en samen tot een compromis te komen. Enkele weken geleden hebben de betrokken partijen gezamenlijk stappen gezet en overeenstemming kunnen bereiken over een herstructureringsplan waarin de Aangespannen sport een positionering krijgt met meer regelruimte en met meer samenwerking tussen de aangespannen disciplines.

Concrete afspraken zijn gemaakt over onder meer verenigingsstructuur, reglementering, jurering en handhaving. Daarnaast zal gewerkt gaan worden aan een ontwikkelvisie voor de Aangespannen sport. Hierin zullen de kernwaarden binnen de hippische sport centraal staan.

Alle partijen spreken de verwachting uit dat de huidige ontwikkelingen een goede basis zijn voor een hernieuwde samenwerking en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Maandag 18 november zijn de nieuwe plannen op de oprichtingsvergadering van de VERT, de nieuwe tuigpaardrijders vereniging, gepresenteerd en positief ontvangen. Vrijdag 29 november zal één en ander op de vergadering van de hackneyrijders (VHN) eveneens worden toegelicht.

Foto Arnd.nl

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag