­ KNHS Eventing titels verdeeld bij Achterhoeks Hippisch Festijn - KNHS

KNHS Eventing titels verdeeld bij Achterhoeks Hippisch Festijn

Geplaatst op 29 september 2019 in Eventing

Het Achterhoeks Hippisch Festijn kent een rijke traditie. Rondom het bekende hippisch bedrijf ‘De Radstake’ van de familie Venderbosch in Varsseveld wordt al jaren een zeer veelzijdig paardensport evenement georganiseerd. Het belangrijkste onderdeel was ook dit jaar de internationale eventingwedstrijd waarbij ook een aantal KNHS titels op het spel staan.

De meest begeerde titel in Varsseveld dit laatste weekend van september was die van het KNHS kampioenschap in de 3*. Tot dit jaar was dit het KNHS 2* kampioenschap, door een gewijzigde FEI indeling heet het sinds dit jaar 3*. Daarnaast stond ook het KNHS Kampioenschap voor zesjarige paarden op het programma.

Zelf gefokt
Het KNHS kampioenschap in de klasse 3* werd verreden als onderdeel van de internationale CCI3*-S wedstrijd. In het springen bleven hier maar twee combinaties foutloos waaronder ook de uiteindelijk kampioen Patrick Verbakel met zijn zelf gefokte Coconut Girl. Verbakel was niet alleen de beste in het KNHS kampioenschap, hij schreef ook de internationale wedstrijd op zijn naam. “Het ging echt heel goed in de cross, ik kon overal mooie voorwaartse afstanden rijden”, vertelt Verbakel enthousiast. “Ze was heel fit en fris en pakt super aan. Voor dit seizoen is het mooi geweest, volgend jaar hoop ik weer een keer 4* te kunnen rijden.”
Twee jaar gelden kwam de combinatie aan de start in de 4* van Waregem, daarna was het paard enige tijd niet op wedstrijd. In die periode werd van de merrie middels embryo transplantatie een veulen gefokt.
Zilver in het kampioenschap ging naar Levi Driessen met Lancero Dancer, brons was voor Merel Blom met Lykkegaard’s La Maria.

Zesjarige
In het KNHS kampioenschap voor zesjarige paarden was de deelname helaas wat mager dit jaar. Het kampioenschap werd verreden als onderdeel van de internationale CCI1* wedstrijd. Kampioen werd Adriaan Smeulders met zijn schimmel Ekow. Na de dressuur en springen stond hij nog derde, maar hij reed de beste cross van de deelnemers aan het kampioenschap en klom daarmee op naar het hoogste trede op het podium. Claire van Riel werd met Condex tweede. Stephan Hazeleger was met Wilson de derde die de wedstrijd uitreed.
Merel Blom won de internationale wedstrijd met de achtjarige Giant Prospect BB.

In de CCI3*-L was er een mooie tweede plaats voor Thierry van Reine met ACSI Harry Belafonte. Deze routinier liep onder meer in 2018 onder het zadel van Alice Naber voor TeamNL op het WK in het Amerikaanse Tryon.

In de internationale 1* rubriek voor de pony’s was geen buitenlandse deelname. De overwinning ging hier naar Kato de Smidt met de ervaren Orchid’s Tigersun.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto: Achterhoeks Hippisch Festijn

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • Eclips van Tim Lips verkocht
    Eclips van Tim Lips verkocht
  • Voorbereiding EK Eventing Landelijke online van start
    Voorbereiding EK Eventing Landelijke online van start