­ KNHS Instructeursopleiding: Iedereen begint bij de basis - KNHS

KNHS Instructeursopleiding: Iedereen begint bij de basis

Geplaatst op 18 juni 2019 in Dressuur & Para , Springen , Eventing , Mennen & para , Voltige , Reining en KNHS

Wist je dat de KNHS Instructeursopleidingen zijn vernieuwd en je je weer kunt inschrijven voor het nieuwe opleidingsseizoen? Instructeur word je niet zomaar, dit is een vak dat je in de praktijk moet leren. Je begint met de opleiding Aspirant Instructeur, dan volg je de opleiding Instructeur Basissport en als je wilt, kun je doorstromen naar de opleiding Instructeur Wedstrijdsport (afhankelijk van je wedstrijdprestaties).

Heb je je diploma Instructeur Wedstrijdsport (Orun niveau 4) op zak, dan kan je nog doorstromen naar Wedstrijdsport 4+ (Lichte Tour en eventueel naar de opleiding Trainer. Als je je KNHS-opleiding succesvol afgerond hebt, ontvang je een ORUN-diploma. Hét bewijs dat jij de juiste kennis hebt om anderen te helpen hun dromen waar te maken in de sport.

Marion Schreuder hoofddocent van de KNHS-opleidingen licht toe: ‘Instructeur zijn is een fantastisch, maar ook ingewikkeld vak, waarbij mens en paard centraal staan. Als je een goede instructeur wilt worden, dan is het belangrijk om veel ervaring op te doen. Daarom is de duur van de opleidingen verlengd. Onze opleidingen zijn echt maatwerk, voor bijna elk type instructeur is er een cursus op maat, op verschillende niveaus. Tijdens de opleidingen is er veel aandacht voor didaktiek, methodiek, pedagogiek en rijtechniek. Biomechanica en sportpsychologie lopen als een rode draad door alle opleidingen heen. Tijdens de cursus leren cursisten van én met elkaar. Instructeur worden is tenslotte een ervaringsvak!’

Praktijkvoorbeeld Thalia Rockx (foto)
KNHS Talententeamlid en regerend Nederlands kampioen bij de Young Riders,  Thalia Rockx (18) zat de afgelopen jaren met vier verschillende paarden in de A- en B-kaders van de Junioren en Young Riders. Ze nam deel aan diverse Europese Kampioenschappen en reed op haar vijftiende haar eerste Grand Prix-wedstrijd, wat haar de jongste Grand Prix-amazone van Nederland maakte. Ook zij moest bij de KNHS-instructeursopleidingen onderaan beginnen. ‘Na mijn examen Aspirant-Instructeur ben ik meteen begonnen aan de opleiding Instructeur Basissport. Ik vind de opleiding heel interessant. Tot nu toe zijn veel dingen vrij logisch voor mij, maar bij deze opleiding moet ik ook kunnen springen en springles geven. Daar heb ik nauwelijks ervaring mee, dus het is zeker een uitdaging. Ik vind het heel fijn dat je altijd alles kunt vragen aan elkaar. We praten als groep veel met elkaar over moeilijke aspecten en daar leer je ontzettend veel van. Na deze opleiding doe ik heel graag de opleiding Instructeur Wedstrijdsport. Ik vind het leuk om mensen te helpen die dezelfde interesse en passie hebben als ik.’ 

Zelf een instructeursopleiding volgen?

Is paardensport ook jouw passie? Voel je je thuis tussen de paarden en word je regelmatig gevraagd om advies als het om rijden of trainen van paarden gaat? Vind jij het leuk om jouw kennis te delen en om mensen te helpen om verder te komen in de sport? Wil je meer verdieping geven aan jouw vakmanschap en leren van professionals? Dan is het volgen van een KNHS-opleiding tot instructeur echt iets voor jou! Maak van jouw passie je vak! Het opleidingsseizoen 2019-2020 begint weer, met een breed opleidingsaanbod.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de opleidingen Aspirant Instructeur MennenInstructeur Basissport Allround en Instructeur Basissport Manege. Deze opleidingen starten in het najaar. Vanaf 1 oktober kan je je aanmelden voor de overige opleidingen Aspirant Instructeur (ORUN 2) en de verschillende opleidingen Instructeur Wedstrijdsport (ORUN 4), deze opleidingen starten in het voorjaar van 2020. Kijk op www.knhs.nl/instructeurs voor alle informatie over de KNHS-instructeursopleidingen. 

Heb je nog specifieke vragen over een opleiding? Mail dan naar opleidingen@knhs.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0577-408330. We helpen je graag verder.

 

Foto:Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda
www.digishots.nl 

Categorie: instructeur, instructeursopleiding, hippische opleiding, opleidingen

Ander Nieuws

  • KNHS Instructeurscongres 2021: de instructeur als regisseur
    KNHS Instructeurscongres 2021: de instructeur als regisseur
  • Trainers en juryleden met elkaar in gesprek tijdens KNHS-stalbezoeken
    Trainers en juryleden met elkaar in gesprek tijdens KNHS-stalbezoeken
  • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
    Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround