­ KNHS Instructeursopleiding: Ontwikkel jezelf en help een ander zich te ontwikkelen in de paardensport - KNHS

KNHS Instructeursopleiding: Ontwikkel jezelf en help een ander zich te ontwikkelen in de paardensport

Geplaatst op 01 juli 2019

Het nieuwe opleidingsseizoen van de KNHS-instructeursopleidingen komt er weer aan. Je kunt je weer inschrijven voor het nieuwe opleidingsseizoen. Volg je een instructeursopleiding bij de KNHS, dan leer je niet alleen lesgeven, maar óók over voeding en gezondheid, omgang, verzorging, didaktiek, methodiek, pedagogiek en rijtechniek. Biomechanica en sportpsychologie lopen als een rode draad door alle opleidingen heen. Tijdens de cursus leren cursisten van én met elkaar. Instructeur worden is tenslotte een ervaringsvak!’

Je begint met de opleiding Aspirant Instructeur, dan volg je de opleiding Instructeur Basissport en als je wilt, kun je doorstromen naar de opleiding Instructeur Wedstrijdsport (afhankelijk van je wedstrijdprestaties). Heb je je diploma Instructeur Wedstrijdsport (Orun niveau 4) op zak, dan kan je nog doorstromen naar Wedstrijdsport 4+ (Lichte Tour en eventueel naar de opleiding Trainer. Als je je KNHS-opleiding succesvol afgerond hebt, ontvang je een ORUN-diploma. Hét bewijs dat jij de juiste kennis hebt om anderen te helpen hun dromen waar te maken in de sport.

Praktijkvoorbeeld Stephanie Reinders
‘Anderen helpen met hun ontwikkeling geeft mij veel voldoening’
Stephanie Reinders (30) is onlangs begonnen met de opleiding Aspirant-Instructeur. ‘Na mijn hbo-opleiding kreeg ik een baan bij een groot fastfoodbedrijf, waar ik verantwoordelijk was voor de interne trainingen. Ook maakte ik individuele ontwikkelingsplannen voor de medewerkers. Het gaf mij ontzettend veel voldoening om anderen te helpen met hun ontwikkeling en dat wil ik nu graag combineren met mijn hobby en passie: de paardensport. Ik vind de opleiding Aspirant-Instructeur uitdagend en voldoende leerzaam voor iemand die zich al jaren hobbymatig met paarden bezighoudt. Ik vind het heel goed dat je heel breed wordt opgeleid. We krijgen modules als Voeding & Gezondheid, Omgang, Verzorging, Rijtechnisch Dressuur + Springen en Lesgeven. Omdat ik met mijn eigen paard actief in de sport rijd – ik ben L2-dressuur, M-springen en M-SGW – wil ik hierna heel graag de opleidingen Instructeur Basissport en Instructeur Wedstrijdsport volgen. Ik wil nog meer kennis en ervaring opdoen en daarna als allround instructeur aan het werk gaan. Mijn toekomstdroom is om lessen te geven aan klanten bij wie het plezier in de sport vooropstaat, of dat nu recreatief of wedstrijdgericht is, en de ambitie hebben om zich te ontwikkelen tot een betere versie van zichzelf.’

Zelf een instructeursopleiding volgen?

Is paardensport ook jouw passie? Voel je je thuis tussen de paarden en word je regelmatig gevraagd om advies als het om rijden of trainen van paarden gaat? Vind jij het leuk om jouw kennis te delen en om mensen te helpen om verder te komen in de sport? Wil je meer verdieping geven aan jouw vakmanschap en leren van professionals? Dan is het volgen van een KNHS-opleiding tot instructeur echt iets voor jou! Maak van jouw passie je vak! Het opleidingsseizoen 2019-2020 begint weer, met een breed opleidingsaanbod.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de opleidingen Aspirant Instructeur MennenInstructeur Basissport Allround en Instructeur Basissport Manege. Deze opleidingen starten in het najaar. Vanaf 1 oktober kan je je aanmelden voor de overige opleidingen Aspirant Instructeur (ORUN 2) en de verschillende opleidingen Instructeur Wedstrijdsport (ORUN 4), deze opleidingen starten in het voorjaar van 2020. Kijk op www.knhs.nl/instructeurs voor alle informatie over de KNHS-instructeursopleidingen. 

Heb je nog specifieke vragen over een opleiding? Mail dan naar opleidingen@knhs.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0577-408330. We helpen je graag verder.

 

Foto: Archief KNHS

Categorie: instructeursopleiding, hippische opleiding

Ander Nieuws

  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen