­ KNHS-opleidingstraject ‘Geef de jeugd een stem’ van start - KNHS

KNHS-opleidingstraject ‘Geef de jeugd een stem’ van start

Geplaatst op 16 maart 2019

Tijdens The Dutch Masters – Indoor Brabant is een start gemaakt met een nieuw initiatief van de KNHS: Geef de jeugd een stem! Bijna 40 enthousiaste KNHS-jeugdleden, die zich hadden opgegeven na een oproep op de social mediakanalen van de KNHS, waren zaterdagmiddag bij de aftrap aanwezig.

Dit nieuwe initiatief is een opleidingstraject voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar en sluit aan op de niveaus 3 en 4 van het bestaande KNHS Young Leaders Program. “In dit traject leert de jeugd alle kneepjes van het vak met als doel grotere inspraak voor jongeren in de ontwikkeling van de paardensport op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. De deelnemers leren tegelijkertijd belangrijke competenties die bijdragen aan hun eigen succesvolle ontwikkeling, zowel binnen als buiten de paardensport,” vertelt Marlies Reibestein, bestuurslid van de KNHS. “Dit aanvullende opleidingstraject is beschikbaar voor alle jeugdige paardensporters in Nederland.”

Reibestein kijkt positief terug op de eerste bijeenkomst:We willen graag jongeren met hun frisse blik in een nieuw op te richten jongerenforum, regionaal bestuur of een online panel. Vandaag is een eerste stap gezet om dat binnen aanzienbare tijd voor elkaar te krijgen. Zij zijn immers de toekomst van morgen. Onder de jeugdleden die vandaag aanwezig waren, zit veel potentie en dat is heel mooi om te zien We gaan graag verder aan de slag met deze enthousiaste groep jonge mensen. Het is uiteindelijk de bedoeling om ook een jeugdlid toe te voegen aan het KNHS-bestuur.”
Naast een presentatie van de KNHS kregen de aanwezigen interessante voorbeelden te horen van het succesvolle Jong KNHS uit Zuid Holland en vertelde dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis over de lessen die zij heeft geleerd uit de ondersteuning van het KNHS Talententeam.
Binnenkort wordt de datum en locatie van de eerste vervolgbijeenkomst van het nieuwe opleidingstraject bekend gemaakt op www.knhs.nl.

Over het KNHS Young Leaders Program
De samenleving verandert snel. Jonge mensen moeten regie kunnen voeren over hun eigen leven, flexibel zijn, oplossingsgericht denken en vooral zelfredzaam zijn. Paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden te ontwikkelen.  De omgang met paarden leert jongeren helder te communiceren, consequent te zijn en door te zetten. Discipline en plichtsbesef zijn vanzelfsprekend voor iedereen die met paarden omgaat. Een paard is er altijd, 7 dagen per week, weer of geen weer. De verantwoordelijkheid is continu. Het Young Leaders Program is geïnspireerd door een succesvol Zweeds jeugdprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden een zeer positieve invloed heeft op de ontwikkeling van sociale, mentale en organisatorische vaardigheden. Aan de hand van deze onderzoeken is het KNHS Young Leaders Program ontwikkeld. Alle leerdoelen zijn afgestemd op de richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs. Meer informatie: www.knhs.nl/youngleadersprogram.

Foto: Digishots

Categorie: KNHS Young Leaders Program, jeugd

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
    De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’