­ KNHS Talenten voelen Ludger Beerbaum en Jochem Uytdehaage aan de tand - KNHS

KNHS Talenten voelen Ludger Beerbaum en Jochem Uytdehaage aan de tand

Geplaatst op 26 september 2019

Bij de KNHS Talententeam bijeenkomst kregen de elf talenten dit jaar onder andere de kans om gevierde sporthelden te bevragen over hun carrière. Olympisch medaillewinnaars Ludger Beerbaum en Jochem Uytdehaage deelden hun kennis, ervaringen, passie en meer.

Afgelopen maandag begon met een rondleiding op de terreinen van het Duitse Riesenbeck International. Een van de bedrijven die onder de paraplu van het bedrijf van springruiter Ludger Beerbaum valt. De meervoudig Olympiër realiseerde ter uitbreiding van zijn stallen de multifunctionele wedstrijdlocatie. Jaarlijks vinden hier meerdere multidisciplinaire evenementen plaats en dagelijks wordt het hippisch centrum druk bezocht voor trainingen.

Na een kijkje in de stallen van Ludger Beerbaum, waar ook zijn paardenvoederbedrijf gevestigd is, konden de teamleden in een Q&A-sessie vragen te stellen aan de succesvolle ruiter en ondernemer. De Duitser vertelde openhartig over zijn hoogte en dieptepunten, zijn kijk op stalmanagement, de manieren om jezelf als ruiter te ontwikkelen en zijn motto: “Mijn doel is om bij alles wat ik doe productief te zijn. En als er iets is wat ik deze talenten mee kan geven, dan is dat dicht bij jezelf blijven. Wat voor de een werkt, is voor de ander misschien helemaal niet effectief. Als je er achter bent wat voor jou werkt, ben je al een heel eind.”

Op dinsdag kregen de KNHS Talenten van fysiotherapeute Imke Schlömer zowel theorie als praktijkles in bewegingsleer. Waarna oud-schaatser Jochem Uytdehaage aanschoof bij de lunch. De Olympisch medaillewinnaar, spreker, trainer en inspirator verzorgde vervolgens een ‘vraag-maar-raak’- sessie. Met veel energie, enthousiasme en humor vertelde Jochem over geleerde lessen. “Passie is de basis voor prestaties”, benadrukte hij in zijn verhaal. “En plezier in je werk en balans in je leven zijn de rode draad voor een succesvolle carrière.”

 

Ander Nieuws

  • Veel politieke eensgezindheid tijdens het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’
    Veel politieke eensgezindheid tijdens het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’
  • Corona-update: Lichte verruiming maatregelen, buitensporten in groepen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar
    Corona-update: Lichte verruiming maatregelen, buitensporten in groepen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar
  • Coronavirus en paardensport
    Coronavirus en paardensport