­ KNHS Talentendag: Springplank voor ruitertalent - KNHS

KNHS Talentendag: Springplank voor ruitertalent

Geplaatst op 06 september 2019

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo was het woensdag 4 september tijd voor de jaarlijkse KNHS Talentendag. Bondscoaches en trainers uit het KNHS Trainersplatform kwamen bijeen om, ruitertalenten te selecteren voor de KNHS Beloftetrainingen.

Op de KNHS Talentendag werden combinaties getraind die actief zijn in de discipline dressuur, springen, eventing of para-dressuur. Deze combinaties konden deelnemen omdat zij voldeden aan vooraf gestelde deelname normen. Een groot deel van de dressuur en springtalenten was daarnaast, voor zij naar Ermelo kwamen, al voorgeselecteerd. In de afgelopen jaren zijn de deelname normen wat strenger gesteld en dit jaar werd er ook nog wat strenger voorgeselecteerd, waardoor iets minder combinaties op de KNHS Talentendag in actie kwamen.

De aanwezige bondscoaches en trainers kregen daardoor wel een extra sterke groep talenten in actie te zien. Alle aanwezige combinaties werden beoordeeld in een proef dan wel parcours en kregen een aanvullende training van een van de trainers uit het KNHS Trainersplatform. In gezamenlijk overleg zullen de bondscoaches en trainers nu bepalen welke combinaties in aanmerking komen voor de serie KNHS Beloftetrainingen. De geselecteerde talenten krijgen daarover binnenkort bericht.

Een van de aanwezige toptrainers was Patrick van der Meer. Deze trainer die ook lid is van het Olympisch kader, was zeer enthousiast. “Ik heb leuke, hele goede combinaties gezien. Er zaten jonge ruiters bij met veel potentie en wat oudere combinaties die al wat verder waren. Natuurlijk is de een beter dan de ander en kun je de verschillende deelnemers niet altijd goed vergelijken, maar de kwaliteit was hoog. Het was jammer dat het in de middag slecht weer werd, maar het was verder zoals eigenlijk ieder jaar een mooie dag. Het is heel divers en dankbaar werk met een stukje coaching en een stukje selectie.”

Kijk hier voor meer informatie over het KNHS Talentenplan

Foto’s Iris van Meijl

Ander Nieuws

  • Ponyteam derde, Children vierde in FEI CSIO Youth Final
    Ponyteam derde, Children vierde in FEI CSIO Youth Final
  • Topsportduo Boelhouwer en Bartels heeft er zin in
    Topsportduo Boelhouwer en Bartels heeft er zin in
  • Dierenbescherming campagne ‘Help ons redden’ van start
    Dierenbescherming campagne ‘Help ons redden’ van start