­ KNHS Trainersseminar 2020: Oud Olympiërs aan de slag met de toekomst - KNHS

KNHS Trainersseminar 2020: Oud Olympiërs aan de slag met de toekomst

Geplaatst op 25 november 2019

Van 17 tot en met 19 januari vindt het jaarlijkse KNHS Trainersseminar weer plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Dit jaar is het thema: ‘Oud Olympiërs aan de slag met de toekomst.’ We zijn er enorm trots op dat diverse oud Olympiërs meewerken aan deze unieke editie van het KNHS Trainersseminar. De kaartverkoop instructeurs met een geldige KNHS-Instructeurslicentie start op 2 december om 13.00 uur en voor het grote publiek start de verkoop op 6 december om 10.00 uur. Zet deze datum alvast in je agenda als je erbij wilt zijn, want uit het verleden is gebleken dat met name de zaterdag snel uitverkocht is.

Het KNHS-trainersseminar richt zich op de instructeurs, trainers en coaches. Je bent van harte welkom om één of meerdere dagen hierbij aanwezig te zijn. Buiten een leuke dag waar je heel veel kennis en inspiratie opdoet, behalen instructeurs met een actieve KNHS-Instructeurslicentie voor het bezoeken van het KNHS Trainersseminar 50 licentiepunten. Ben je geen instructeur, trainer of coach? Ook dan ben je van harte welkom!

Programma
Volgende week maken we alle namen bekend van deze nooit eerder vertoonde combinatie van top trainers die dit seminar naar ongekende hoogte zullen brengen. De oud Olympiërs nemen ons mee in de verschillen van rijtechnieken en de ontwikkeling van paarden. Wat is er veranderd? Welke weg staat dé toekomst van hippisch Nederland te wachten? Wat kunnen zij leren van de weg naar de top?

We lichten alvast een tipje van de sluier op over het programma:

Vrijdagavond staat in het teken van het springen met onder andere Jos Lansink, zevenvoudig deelnemer aan de Olympische Spelen.

Op zaterdag staat de dressuur centraal met Anky van Grunsven: drievoudig Olympisch kampioen, Ruiter van de Eeuw en Nederlander met de meeste Olympische medailles op de zomerspelen. Naast Anky geven twee andere Olympische ruiters en trainers acte de présence tijdens het Trainersseminar Dressuur. Op deze dag verschijnen er tevens verschillende (jonge) talenten in de baan.

Zondag sluit het KNHS Trainersseminar af met Eventing. ‘s Werelds succesvolste eventingtrainer, Olympisch dressuur- en eventingruiter en oud-trainer van het Britse én het Duitse eventingteam, Chris Bartle reist af naar Ermelo om aan de slag te gaan met een aantal talentvolle eventingruiters. Chris Bartle heeft een Britse achtergrond, daarom zal een groot deel van deze dag de uitleg in het Engels zijn. Daarnaast wordt er ook uitleg gegeven door Nederlandse top-eventingruiters in het Nederlands.

Start kaartverkoop
Het KNHS-trainersseminar richt zich in de basis op instructeurs, trainers en coaches. Daarom krijgt deze groep voorrang op de kaartverkoop. Trainers, coaches en instructeurs met een actieve KNHS-Instructeurslicentie ontvangen per e-mail een unieke code waarmee ze vanaf 2 december toegangskaarten kunnen kopen met 10% korting. Op 6 december om 10.00 uur start de kaartverkoop voor het grote publiek.  

Meer informatie
Alle informatie over het KNHS Trainersseminar 2020 vind je op www.knhs.nl/trainersseminar.

Categorie: KNHS Trainersseminar

Ander Nieuws

  • KNHS Instructie: Zijgangen verbeteren het gaan van je paard
    KNHS Instructie: Zijgangen verbeteren het gaan van je paard
  • KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
    KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
  • Column KNHS-voorzitter Cees Roozemond: 'Saamhorigheid'
    Column KNHS-voorzitter Cees Roozemond: 'Saamhorigheid'