­ Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan? - KNHS

Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?

Geplaatst op 21 februari 2019 in Dressuur & Para , Springen , Eventing en KNHS

De KNHS Talentendag vindt plaats op woensdag 4 september 2019. Tijdens deze dag worden talentvolle combinaties in de olympische en paralympische paardensportdisciplines gescout, die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. Het trainen en beoordelen gebeurt door de trainers uit het KNHS Trainersplatform. Word je gescout dan maak je voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan, krijg je een serie gratis trainingen aangeboden en de NOC*NSF erkende Beloftestatus toegekend.

Deelnamenormen
De deelnamenormen voor de KNHS Talentendag staan gecategoriseerd per discipline en niveau. De KNHS brengt hiermee de totale sportkolom nog beter in beeld, waardoor goed zichtbaar is voor welk niveau en toekomstig jeugdkader je wordt gescout.

Voorselectie voor dressuur- en springcombinaties
Met uitzondering van de categorie Children moet jij je als spring- of dressuurcombinatie tot en met de klasse ZZ(Zwaar) eerst selecteren tijdens de voorselectie op 3 juli in Ermelo. Daarna is het mogelijk om je in te schrijven voor de KNHS Talentendag op 4 september. Opgeven voor zowel de voorselectie als de KNHS Talentendag kan vanaf mei via Mijn KNHS.

Wildcard
De Talenten Trainings Centra (TTC) hebben als doel de doorstroming vanaf de regionale basis tot aan de nationale top te bevorderen. Train jij al bij een TTC? Dan kan dat jou een voordeel opleveren; per TTC is namelijk een wildcard beschikbaar om een leerling direct deel te laten nemen aan de KNHS Talentendag.

Jeugdstimulering in de regio
Voldoe je nog niet aan de deelnamenormen voor de KNHS Talentendag? Dan kun je wellicht terecht bij de jeugdstimuleringsplannen van de KNHS-regio’s of de stichting Hippisch Trainings Centrum (HTC). Zowel de regionale jeugdstimuleringsplannen als het programma van de stichting HTC zijn er vaak al voor combinaties vanaf de klasse L. Deze trainingen in de regio kunnen je een mooie opstap bieden naar het KNHS Talentenplan.

Kijk voor meer informatie en de deelnamenormen voor 2019 op www.knhs.nl/talentendag.

Naast de olympische en paralympische disciplines is binnen het KNHS Talentenplan ook aandacht voor de disciplines endurance, mennen, voltige en reining. Kijk hier voor meer informatie. 

Foto: Arnd.nl

Categorie: KNHS Talentenplan, KNHS Talentendag, KNHS Trainersplatform, TTC

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
    Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
  • Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
    Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
  • Start Instructeursopleidingen dit najaar
    Start Instructeursopleidingen dit najaar