­ Koninklijke onderscheiding voor voormalig KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers - KNHS

Koninklijke onderscheiding voor voormalig KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers

Geplaatst op 16 maart 2019

Den Bosch - Vanmiddag is Theo Ploegmakers, tot voor kort voorzitter van het KNHS-bestuur, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het Bestuur van de KNHS nam het initiatief om Theo Ploegmakers voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding en uit handen van burgemeester Van Hees kreeg hij dit zeer bijzondere ereteken opgespeld. Een complete verrassing voor Theo Ploegmakers.

Ploegmakers was als gast aanwezig bij Indoor Brabant toen tijdens het middagprogramma de burgemeester met familie en genodigden binnenkwamen om de versierselen uit te reiken. In een mooie toespraak benadrukte de burgemeester de grote verdiensten die Theo Ploegmakers heeft gehad en nog steeds heeft voor de maatschappij in algemeen, voor de paardensport en voor de KNHS in het bijzonder.

Negen jaar was Ploegmakers bestuurslid van de KNHS en in de laatste jaren voorzitter. Hij stelde alles in het werk om de belangen van de paardensport te behartigen. Als lid van het bestuur van het WK Jonge Dressuurpaarden heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan de organisatie van de Longines FEI/WBFSH World Breeding Championships for Young Dressage Horses in Ermelo. De burgemeester ging door de omvangrijke lijst activiteiten en verdiensten van Ploegmakers en concludeerde dat de onderscheiding een passende blijk van waardering is voor zijn bevlogen inzet en verantwoordelijkheid.

De aanvraag werd ondersteund door vele brieven uit binnen- en buitenland, waaronder de voorzitter van Wereldpaardensportbond FEI, Ingmar de Vos. Vele (internationale) gasten waren aanwezig.

Nadat Theo Ploegmakers was gedecoreerd, werd hij toegesproken door bestuurslid van de KNHS, Emile Hendrix. Hij sprak zijn waardering uit voor de inzet van Ploegmakers en de 9 jaren waarin hij heeft meegebouwd aan de toekomst van de paardensport en de KNHS in het bijzonder. Er waren natuurlijk ook felicitaties en waardering voor de familie, zijn vrouw Francis en de kinderen, die Ploegmakers gewaarde werk mede mogelijk hebben gemaakt.

Emile Hendrix: “Gezien de zeer indrukwekkende lijst van verdiensten was en is het bestuur van de KNHS van mening dat een Koninklijke onderscheiding een fantastische en zeer verdiende bekroning is voor al het goede werk dat jij gedurende de afgelopen jaren hebt geleverd en daarom is het initiatief genomen je voor te dragen. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat het Zijne Majesteit heeft behaagd je te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. We kunnen je alleen maar dankbaar zijn voor de talloze inspanningen die je op vele niveaus hebt gepleegd. Het afscheid als voorzitter van de KNHS betekende niet het afscheid van jou van de hippische wereld. Binnen de FEI en de EEF(Europese Hippische Federatie) bouwde je een goede naam op en je bent binnen deze twee organisaties bestuurlijk actief. Inmiddels bij de EEF in de rol van voorzitter. Daar mag sportief Nederland trots op zijn! Onder jouw leiding is het Nationaal Hippisch Centrum uitgegroeid tot een prachtig hippisch centrum waar sport, branche en fokkerij elkaar hebben gevonden en de thuisbasis hebben. Theo, een welgemeend en hartelijk dankjewel.”

Het bestuur van de KNHS is trots op het Officiersschap van haar oud-voorzitter en feliciteert Theo, Francis en de kinderen van harte met deze Koninklijke onderscheiding.

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag