­ Koos de Ronde aan de leiding in NK Vierspannen - KNHS

Koos de Ronde aan de leiding in NK Vierspannen

Geplaatst op 28 juni 2019 in Mennen & para

Titelverdediger Koos de Ronde staat na de eerste dag van het Nederlands kampioenschap Vierspannen in Beekbergen op de eerste plaats van het tussenklassement. Met zijn dressuurscore van 50,44 punten bezet hij de vierde plaats in de internationale wedstrijd, waar het NK deel van uitmaakt.

In het NK-klassement staat Mark Weusthof op de tweede plaats, op slechts 3,5 punten achterstand van Koos de Ronde; het belooft morgen dus een spannende marathon-dag te worden! De tussenstand in het NK is identiek aan het podium van de titelstrijd van vorig jaar, want Peter de Ronde staat ook nu op brons
De Amerikaan Chester Weber had zijn paarden in vorm en reed in de internationale driesterrenwedstrijd overtuigend naar het winnende puntentotaal van 39,19. Zijn landgenote Misdee Wrigley-Miller staat tweede, gevolgd door de Fransman Benjamin Aillaud.

Tweespannen
De tweespanrijders reden gisteren al hun dressuurproef. Het beste Nederlandse resultaat bij de tweespannen kwam op naam van Antonie ter Harmsel. Hij reed zijn Zardonis en Enola naar een voorlopige zesde plaats met 49,71 punten. Ter Harmsel was tevreden met zijn resultaat: “In het begin van het seizoen was het heel goed; toen had ik twee wedstrijden dat het niet helemaal ging zoals ik graag wou, en nu had ik het span weer goed voor elkaar.” Regerend wereldkampioen Martin Hölle gaat met een score van 33,13 punten onbedreigd aan de leiding.

Paramenners
In het kleine deelnemersveld bij de paramenners die van start gaan in de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy, gaat Francisca den Elzen na de dressuur aan de leiding met een fraaie score van 44,16 punten, op de voet gevolgd door Jacques Poppen die met 46,43 punten op de tweede plaats staat. In de VIPs-klasse heeft Edith Chardon het voortouw genomen.

Morgen gaat om 10.00 uur de marathon van start. De organisatie heeft in verband met de warme weersomstandigheden de nodige aanpassingen in de marathon gedaan. Zo zijn de trajecten ingekort en zijn de toegestane tijden aangepast.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

 

Ander Nieuws

  • WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
    WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
  • Sterke start van Rodinde Rutjens op WK ponymennen
    Sterke start van Rodinde Rutjens op WK ponymennen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021