­ Kort verslag dressuurforum 16 september 2019 - KNHS

Kort verslag dressuurforum 16 september 2019

Geplaatst op 23 september 2019 in Dressuur & Para en KNHS

Het dressuurforum kwam op 16 september 2019 voor de derde keer bijeen dit jaar. Dit overleg stond in het teken van de ontwikkeling naar de toekomst.

Zo schoof Maria Henneman, voorzitter van de technische commissie dressuur bij de forumvergadering aan. Er werd gesproken over het sporttechnisch beleid binnen de dressuursport en waar het dressuurforum en de technische commissie elkaar kunnen versterken en ondersteunen. Er is gesproken over het vormgeven van nieuwe formats voor Subtop wedstrijden, kadervorming en de doorontwikkeling van nieuwe dressuurproeven. Ook binnen de FEI vinden er ontwikkelingen plaats op het gebied van de dressuurproeven.

 

Binnen het dressuurforum is gediscusieerd over de op handen zijnde aanpassingen in de structuur binnen de KNHS en de consequenties. 

De afgelopen Hippiades zijn door het dressuurforum geëvalueerd. De afgelopen Hippiades zijn zeer succesvol verlopen.

De belangrijkste thema’s waren verder een leeftijds- en doelgroepgericht sportaanbod binnen de dressuur zoals de jeugdrubrieken in de dressuur en speciale wedstrijden en wedstrijdvormen voor doelgroepen.

En ook het imago van de dressuursport en paardenwelzijn met het aanstellen van een toezichthouder tijdens wedstrijden en de noodzakelijke wijzigingen in de reglementering

De komende maanden gaat het dressuurforum met deze thema’s aan de slag in werkgroepen. De eerste terugkoppeling van deze werkgroepen zal plaatsvinden op 7 oktober a.s.

 

Volgende vergadering
De volgende vergadering van het dressuurforum vindt plaats op 7 oktober a.s. Tijdens deze vergadering zullen o.a. de toezichthouder voorterrein, een leeftijdsgericht sportaanbod en de visie op de toekomst van de dressuur de belangrijke onderwerpen zijn.

 

Over het dressuurforum
Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het forumlid van je regio. Kijk voor contactgegevens van alle leden van het dressuurforum op onze website.

Categorie: dressuur, dressuurforum, verslag dressuurforum, forum

Ander Nieuws

  • Vanaf maandag kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
    Vanaf maandag kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • ParaPaard lanceert #RideforParaPaard
    ParaPaard lanceert #RideforParaPaard