­ Laatste kans nominatie HIP Award - KNHS

Laatste kans nominatie HIP Award

Geplaatst op 31 juli 2019

Ruim 700 instructeurs zijn voorgedragen of hebben zichzelf kandidaat gesteld voor de verkiezing van Hippisch docent/instructeur van het jaar 2019. De sluiting voor de inschrijving sluit morgen op 1 augustus. Gun je iemand deze mooie titel of wil je je zelf voordragen doe dat dan nog snel! Er worden drie kandidaten genomineerd en uitgenodigd op het KNHS Instructeurscongres dat op 15 september tijdens Horse Event plaatsvindt. Op deze dag wordt de winnaar van de ‘Hip Award’ bekend gemaakt. Deze instructeur of docent mag een jaar lang de titel ‘Hippisch docent/instructeur van het jaar 2019’ dragen en ontvangt een bedrag van €1000,-. Gisteren werd op wel heel bijzondere wijze instructeur Henri Ruiter van Manege Beukers in Oudkarspel voorgedragen op het KNHS-kantoor in Ermelo.

Dat de verkiezing voor de ‘Hippisch docent/instructeur van het jaar 2019’ leeft, blijkt wel uit het enorme aantal inschrijvingen. Thijs Hoefman (13) die rijdt bij Manege Beukers had wel een heel leuk idee om zijn instructeur Henri Ruiter voor te dragen. Samen met zijn moeder Jasja van Veen en Rozemarijn Broeckx hebben ze iedereen die Henri Ruiter ook een geweldige instructeur vindt, gevraagd een foto aan te leveren met een letter. Alle foto’s samen zijn samengevoegd tot een prachtige poster waarop te lezen is:

WIJ DRAGEN ONZE ENTHOUSIASTE INSTRUCTEUR HENRI RUITER VOOR ALS INSTRUCTEUR VAN JAAR 2019!! KNHS

Alles werd uit de kast gehaald om de letters te vormen. Er is een cake gebakken, bakletters werden ingezet, scheerschuim op de pony en nog veel meer leuke creatieve ideeën. We dachten dat het wel een klus zou zijn om al deze foto’s te verzamelen. “Helemaal niet!” , reageerde Jasja. “Henri is zo begaan met zijn leerlingen, hij komt helpen op wedstrijden als je wat extra hulp kunt gebruiken, als je zadel niet goed past, kijkt hij wat er aan mankeert en niets is hem te gek. Henri is altijd in voor een geintje op de manege. Door de grote betrokkenheid van iedereen was het aanleveren van de foto’s zo gebeurd.” Nu maar duimen dat de jury Henri net zo’n geweldige instructeur vindt als ‘zijn’ ruiters!

Lees hier alles over de Hip Award en hoe je iemand kunt aanmelden of jezelf kandidaat kunt stellen.

Jasja van Veen (links) en Rozemarijn Broeckx zijn in Ermelo om de poster voor de nominatie van Henri Ruiter te overhandigen. 


Over het KNHS Instructeurscongres 2019

Vorig jaar werd het eerste congres voor instructeurs gehouden tijdens Horse Event. Dit was een groot succes. Daarom organiseren wij dit jaar weer een KNHS Instructeurscongres op zondag 15 september tijdens Horse Event in Vijfhuizen. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen waar je als instructeur gewoon bij moet zijn!

Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Naast de presentatie van Jan van Hooff, komt meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt. De uitkomsten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport.
Klik hier voor het voorlopige programma.

Aanmelden KNHS Instructeurscongres
Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,-(Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch. 
Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres. 

Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via https://ticketpoint.nl/knhs-instructeursdag. Met je KNHS-relatienummer kun je hier ook je kaart met korting bestellen als je een licentie voor instructeurs hebt.


Bestel hier je tickets


Alle informatie over het KNHS Instructeurscongres en het programma vind je op www.knhs.nl/instructeurscongres

Categorie: Hip Award, KNHS Instructeurscongres 2019

Ander Nieuws

  • RuitersportZWF organiseert het Young Leaders Program op locatie
    RuitersportZWF organiseert het Young Leaders Program op locatie
  • Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
    Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
  • Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
    Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’