­ Leopold van Asten tweede in GP De Peelbergen - KNHS

Leopold van Asten tweede in GP De Peelbergen

Geplaatst op 31 maart 2019 in Springen

Een sterrencast passeerde vanmiddag in De Peelbergen de revue in de 1.45m Grote Prijs. Leading lady in de ranking proef was de amazone die in de barrage de teller als eerst op scherp zette, Luciana Diniz. De beste poging de tijd van de Portugese topamazone te kloppen kwam van een ruiter van eigen bodem. Leopold van Asten werd knap tweede met VDL Groep Falco.

Als Diniz hoort dat ze naast een mooi geldbedrag en ranking punten een luxe elektrische fiets heeft gewonnen, lacht ze: “Lennox is zoals ik hem noem, mijn ‘auto paard’. Ik heb in mijn carrière meerdere auto’s gewonnen, allemaal met dit paard. Dat hij vandaag dan ook nog een mooie fiets erbij springt met zijn achttien jaar oud, dat siert hem enorm!”

Minder ervaren
In de 15 man sterke barrage van de twee ster proef beet Diniz de spits af met Lennox (v. Lifestyle) en zette de te kloppen tijd op 41.41 seconden. Dat het sneller kon bewezen Bertram Allen (41.00) en Tim Hendrix (41.31). Helaas kregen de heren onderweg een balk aan de benen. Met de goed meewerkende VDL Groep Falco (v. Clearway) deed Leopold van Asten de snelste foutloze poging Diniz te onttronen. Maar in 43.44 kwam het paar twee seconden tekort voor de eindzege. “Falco wil altijd zijn best doen, hij is voorzichtig en werkt graag voor je. Dat heeft hij vandaag goed gedaan”, zegt de nummer twee tevreden over zijn beduidend minder ervaren paard in vergelijking met die van Diniz.

Stal Hendrix
Nog een ruiter van Stal Hendrix maakte indruk in de GP. Met Triomphe de Muze-merrie Cendy Vdp realiseerde Tim Hendrix’ partner Oda Charlotte Lyngvaer onder de Noorse vlag een tijd van 45.34, goed voor de zesde plaats. Limburger Emile Tacken parkeerde de altijd voorzichtige Viento Uno W-ruin Cas in 45.11 op een nette vijfde plaats. De nummers drie en vier vertoonden hun kunsten onder de Duitse vlag. Hendrik Sosath bekroonde een top weekend met de goedgekeurde Casino Berlin (v. Berlin) met een derde plaats in 43.50. Marco Kutscher reed de patente Casiro I-hengst Castelan 3 naar de vierde plaats in 45.07. 

Kijk hier voor alle uitslagen

Tekst en Foto via van CSI De Peelbergen / Eva van den Adel

Ander Nieuws

  • Startlijst individuele finale springen gepubliceerd
    Startlijst individuele finale springen gepubliceerd
  • Rob Ehrens: “Ik kijk uit naar morgen”
    Rob Ehrens: “Ik kijk uit naar morgen”
  • OS Tokio: Prima start voor Nederland met twee finaleplaatsen
    OS Tokio: Prima start voor Nederland met twee finaleplaatsen