­ Loop jij tijdens je training ook steeds tegen dezelfde dingen aan? - KNHS

Loop jij tijdens je training ook steeds tegen dezelfde dingen aan?

Geplaatst op 12 september 2019

Herken je dat?... Je blijft elke training weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Je wilt jezelf continu verbeteren, maar het resultaat is er niet naar. Het lijkt wel of het bij iedereen veel gemakkelijker gaat dan bij jou… Krijg jij ook van je instructeur steeds dezelfde aanwijzingen en heb je het gevoel dat dit alleen maar lukt als je eraan blijft denken? Zodra je er niet meer aan denkt gaat het weer ‘mis’.

‘Gelukkig’ ben je niet de enige! Elke ruiter heeft zijn of haar eigen ruitervoorkeuren. Ook topruiters zoals Edward Gal, Charlotte Dujardin, Isabell Werth, en Carl Hester. Tijdens de KNHS College Tour Ruitervoorkeuren met Suzanne Heemskerk op 3 oktober krijg je eerst een stukje theorie over ruitervoorkeuren. Wat bedoelen we met ruitervoorkeuren. Aan de hand van filmpjes van topruiters laat Suzanne je zien hoe je de verschillen in houdingen en beweging kunt herkennen. Hierdoor zie je duidelijk de verschillende ruitervoorkeur profielen ontstaan.

Daarna gaat Suzanne met vier ruiters en hun paarden in de rijbaan aan de slag. Door de fysieke stabilisatie en coördinatie voorkeuren te ontdekken van deze vier ruiters komen we hun unieke en persoonlijke ruitervoorkeuren profiel te weten. We gaan kijken welke aanwijzingen ervoor zorgen dat de ruiters zich technisch verbeteren en met welke aanwijzingen ze helemaal niets kunnen. Ook kijken we wat (wedstrijd) spanning met je ruitervoorkeuren doet en hoe je hiermee om kunt gaan.  

Deze informatie is niet alleen super interessant voor ruiters die zich willen ontwikkelen, maar het helpt instructeurs ook de ideale ruitertechniek te herkennen en te verbeteren die op het lijf van hun leerling geschreven is. Het leren gebruiken en verbeteren van de ruitertechniek zorgt ervoor dat ze veel beter kunnen communiceren met hun leerlingen en dat instructeurs hun kennis vergroten.

Wil jij je rijtechniek verbeteren en leren niet steeds in de zelfde valkuilen te stappen of ben je instructeur en wil je meer leren over het herkennen van het ruiterprofiel van jouw leerlingen? Zorg er dan voor dat je deze interessante KNHS College Tour niet mist! Instructeurs verdienen ook nog eens 50 theoriepunten op de basiskwalificatie met het bijwonen van deze KNHS College Tour.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer en Amaliahal)
Datum: 3 oktober
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs voor leden: is €40,-
Prijs voor niet-leden is €50,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Inschrijven via Mijn KNHS 

 

Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang).  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol.

De volgende KNHS College Tours staan gepland:
3 oktober: KNHS College Tour Ruitervoorkeuren met Suzanne Heemskerk
8 oktober: KNHS College Tour Trainen Ruiter en Paard met Karin Retera
29 oktober: KNHS College Tour Mennen met Ad Aarts

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tours om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover.

Kijk meer informatie en een overzicht van alle KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

Categorie: KNHS College Tour, Ruitervoorkeuren, Bijscholing, Licentiepunten

Ander Nieuws

  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
  • KNHS Indoorkampioenschappen 2022
    KNHS Indoorkampioenschappen 2022
  • Vraag je startpas aan via de Mijn KNHS app
    Vraag je startpas aan via de Mijn KNHS app