­ Maastricht 2019: Exell opnieuw in topvorm, Bram Chardon tweede - KNHS

Maastricht 2019: Exell opnieuw in topvorm, Bram Chardon tweede

Geplaatst op 09 november 2019 in Mennen & para

De eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Maastricht eindigde gisteravond na een enerverende strijd in de overwinning voor Boyd Exell. Bram Chardon werd tweede, voor de Belg Glenn Geerts.

Internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman had voor de zes menners een selectief en technisch parcours uitgezet, waarin de menners veel verschillende routes namen. Bram Chardon start in Maastricht met een wild card waardoor hij geen Wereldbekerpunten kan verdienen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik twee andere voorpaarden in te zetten. Dit weerhield hem er echter niet van om in de eerste omloop foutloos te blijven én de snelste tijd neer te zetten. Zelfs vijfvoudig Wereldkampioen Boyd Exell finishte een fractie van een seconde langzamer dan Bram en het tweetal plaatste zich evenals de Belg Glenn Geerts voor de tweede omloop.

Nadat Geerts er één balletje aftikte, was het de beurt aan Exell. Aangemoedigd door het enthousiaste publiek reed de meervoudig Wereldbekerkampioen met zijn ervaren span een foutloos parcours in een toptijd van 124,98. Laatste starter Bram Chardon ging snel van start en schakelde nog eens op toen er in de eerste marathonhindernis al een balletje rolde. De 26-jarige menner stuurde zijn span snel en scherp door het parcours, maar in de laatste hindernis ging het helaas mis en maakte hij twee foutjes waardoor hij vandaag genoegen moest nemen met de tweede plaats achter Boyd Exell.

IJsbrand Chardon liep zijn plaats in de tweede omloop mis nadat hij poort 12 voorbij reed en zo’n 10 seconden verloor om deze opnieuw aan te rijden. Wereldbekerdebutante Mareike Harm uit Duitsland stuurde haar span netjes en foutloos door het parcours en werd vijfde. Koos de Ronde zette een ander voorpaard in maar kwam niet in het juiste ritme waardoor er vier balletjes rolden en hij zesde werd.

Vandaag om 21.45 uur staat de Wereldbekerwedstrijd op het programma waarin de Wereldbekerpunten verdeeld worden.

Archieffoto Bram Chardon (Krisztina Horvath)

Ander Nieuws

  • Groot deelnemersveld op internationale menwedstrijd in Exloo
    Groot deelnemersveld op internationale menwedstrijd in Exloo
  • 11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
    11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
  • IJsbrand en Bram Chardon samen op podium WB-finale
    IJsbrand en Bram Chardon samen op podium WB-finale