­ Maikel van der Vleuten en Bart Bles 2 en 3 in GP Madrid - KNHS

Maikel van der Vleuten en Bart Bles 2 en 3 in GP Madrid

Geplaatst op 18 mei 2019 in Springen

Het leek er op dat Maikel van der Vleuten (Someren) voor de derde keerde de vijfsterren Grote Prijs van Madrid zou gaan winnen. Maar de laatste ruiter, Martin Fuchs, was een fractie sneller dan Van der Vleuten. Fuchs deed dat met het Nederlandse paard Chaplin, de zoon van Verdi waarmee Maikel in 2014 de Grote Prijs van Madrid won. Misschien nog wel verrassender was de derde plaats van Bart Bles in deze Grote Prijs, omdat de ruiter uit Babberich pas voor het eerste jaar deelneemt aan de wedstrijden van de van de prestigieuze Global Champions Tour.

De teleurstelling was van Maikel van der Vleuten’s gezicht af te lezen toen de Zwitser Martin Fuchs 0.28 seconden sneller over de finish kwam in de vijfsterren Grote Prijs van de Global Champions Tour in Madrid. De winst had Van der Vleuten een ticket opgeleverd voor deelname aan de Super Finale van de Global Champions Tour in november.
Van der Vleuten won de Grote Prijs van Madrid al in 2011 (met VDL Groep Sapphire) en in 2014 met Verdi TN. Het zou een geweldige prestatie geweest zijn om nogmaals te winnen, maar de prestatie van Van der Vleuten en zijn huidige topmerrie Dana Blue was er niet minder om. De elfjarige schimmel maakte in Madrid in vier parcoursen geen enkele springfout. Daardoor werd Dana Blue met Maikel niet alleen tweede in de Grote Prijs ze werden ook derde met het team Madrid in Motion in de Global Champions League, de teamwedstrijd waarin Maikel met zijn vader Eric (op Wünschkind) uitkwam. Een geweldig succes voor vader en zoon Van der Vleuten, die rijden voor hun Spaanse sponsor Marta Ortega Perez die ook eigenaresse is van hun paarden.

Maikel van der Vleuten leek de zege op zak te hebben toen zijn concurrenten na hem stuk voor stuk een of meerdere springfouten maakten. Maar het was de Zwitser Martin Fuchs, die het feestje nog wist te bederven. Met Chaplin, een zoon van Maikel’s hengst Verdi TN, reed Fuchs Maikel naar de tweede plaats.
Daarmee zakte ook Bart Bles een plaatsje in het klassement, maar bij Bles geen teleurstelling. De ruiter, die dit jaar met succes debuteert in de Global Champions Tour, werd net zo ijzersterk als verrassend derde in de Grote Prijs van Madrid, nadat hij met zijn paard Gin D ook in de Global Champions League voor zijn team Hamburg Giants twee keer de nul vasthield.


Uitslag GCT Grote Prijs van Madrid, 1.60m
1. Martin Fuchs (Zwi), Chaplin (v.Verdi), 0 – 0, 39. 49 sec
2. Maikel van der Vleuten (Someren), Dana Blue (v.Mr. Blue), 0 – 0, 39.77 sec
3. Bart Bles (Babberich), Gin D (v.Clinton), 0 – 0, 40. 11 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand Global Champions Tour, na 5 van de 19 wedstrijden
1. Pieter Devos (Bel), 120
2. Daniel Deusser (Dui), 115
3. Maikel van der Vleuten (Someren), 98
10. Harrie Smolders (Lage Mierde), 72
15. Eric van der Vleuten (Someren), 66
17. Bart Bles (Babberich), 65

Klik hier voor de tussenstand

Foto: Maikel van der Vleuten en Dana Blue (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P