­ Maikel van der Vleuten: ‘Ik had het geluk aan mijn kant’ - KNHS

Maikel van der Vleuten: ‘Ik had het geluk aan mijn kant’

Geplaatst op 07 april 2019 in Springen

“Ik had gedacht dat het sneller kon”, vertelt de winnaar van de twee ster Grote Prijs in de Peelbergen. Maikel van der Vleuten en Beauville Z finishte na een vloeiende barragerit in de snelste tijd. Met Marcus Ehning nog te gaan, was het even spannend, maar de Duitse geweldenaar kon het feest niet meer verstoren. “Ik had zelf Marcus als winnaar getipt, maar ik had vandaag het geluk aan mijn zijde”.

Van de zestig combinaties kwamen er twaalf in de barrage van de 1.45m proef. Met daarin vier Nederlanders was de hoop op een topklassering niet ijdel, maar enkel Van der Vleuten schaarde zich bij de top vijf. Patrick Lemmen kreeg met Eline Maria M (v. Diamant de Semilly) een balk aan de benen, terwijl Mel Thijssen en Michael Greeve allebei niet ongeschonden uit de dubbel en de bocht naar de laatste steil kwamen.

Eigen manier
Met de negenjarige Bustique-ruin Beauville Z klaarde Van der Vleuten zijn huzarenstukje in 41.41 seconden. “Er stond een mooie proef”, gaat de Brabander verder. Net aan de maat met een toegestane tijd om rekening mee te houden. Met die tijd in mijn achterhoofd waren de laatste twee sprongen in de basisproef wat hectisch. Dat had niet gehoeven, ik zat nog drie seconden binnen de tijd. Beauville springt de afgelopen vijf concoursen alleen maar foutloze rondes. Hij doet dat op zijn eigen manier, maar wel super!”.

Kijk hier voor alle uitslagen

Tekst en Foto De Peelbergen/ Eva van den Adel

Ander Nieuws

  • Zaterdagprogramma NK Springen aangepast
    Zaterdagprogramma NK Springen aangepast
  • Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen
    Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen
  • NK Springen: Nanning, Zwartjes en Moerings aan de leiding bij de jeugd, Smolders bij de senioren *Update*
    NK Springen: Nanning, Zwartjes en Moerings aan de leiding bij de jeugd, Smolders bij de senioren *Update*