­ Maikel van der Vleuten succesvol in Praag - KNHS

Maikel van der Vleuten succesvol in Praag

Geplaatst op 24 november 2019 in Springen

Maikel van der Vleuten heeft zijn succesvolle seizoen in de Global Champions Tour in Praaag succesvol afgesloten. In de Super Grand Prix in een kolkende O2 Arena eindige Maikel met Verdi TN op een mooie zevende plaats. Met het team Madrid in Motion stond Maikel in de finale van de Global Champions League op de derde trede van het podium.

Met zijn overwinningen dit seizoen in de GCT Grand Prix in Monaco met Beauville Z en in Valkenswaard met Dana Blue had Maikel van der Vleuten zich geplaatst voor de Longines GCT Super Grand Prix zaterdagavond in Praag. Voor de grote finale koos Maikel voor zijn routinier Verdi TN. In de eerste omloop liepen ze tegen twee springfouten aan. Met een feilloze tweede ronde deden ze goede zaken in het klassementen eindigden op een mooie zevende plaats.
De overwinning ging naar de oppermachtige Ben Maher met Explosion W, die de gehele competitie al ongenaakbaar was in 2019.

Madrid in Motion
Ben Maher wist zich met zijn team de London Knights, dat het hele seizoen de beste was, niet te plaatsen van de finale van de Global Champions League in Praag. De beste zes teams van de halve finale kwamen zondag terug voor de finale. Hierin eindigde Frank Schuttert met zijn team Valkenswaard United (samen met Cian O’Connor en Markus Ehning) op de zesde plaats.
Madrid in Motion, waarin Eric van der Vleuten met Wunschkind in de halve finale bijdroeg aan de tweede plaats, begon de finale matig met 16 strafpunten in de eerste manche. Dankzij foutloze ritten van Maikel van der Vleuten met Dana Blue en Eduardo Alvarez Aznar en een foutenfestival van de andere teams eindigde Madrid in Motion alsnog op het podium van de finale. Daarmee sloot Madrid in Motion, waarin Maikel en Eric de competitie als derde eindigden, in stijl af.

Klik hier voor de uitslag van de Longines GCT Super Grand Prix

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League final

Archieffoto: Maikel van der Vleuten en Verdi TN

Ander Nieuws

  • Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
    Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
  • Sanne Thijssen winnaar Global Champions Tour Grand Prix Madrid
    Sanne Thijssen winnaar Global Champions Tour Grand Prix Madrid
  • Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy
    Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy