­ Maikel van der Vleuten winnaar Grote Prijs Twente - KNHS

Maikel van der Vleuten winnaar Grote Prijs Twente

Geplaatst op 21 juni 2019 in Springen

Maikel van der Vleuten (Someren) heeft wederom een huzarenstuk geleverd door vrijdagavond met zijn snelle merrie Dana Blue de vijfsterren Longines Grote Prijs van Twente te winnen. Van der Vleuten liet wereldkampioene Simone Blum achter zich. KNHS Talent van het Jaar Kevin Jochems (Sevenum) herhaalde zijn derde plaats van vorige week met Cristello. “Echt kei-blij’, lacht Van der Vleuten op z’n Brabants, na het winnen van een van de klassiekers Nederlandse springsport.

“Na mijn tweede plaats in de Grote Prijs van Madrid had ik gehoopt dat ik hier zondag in team mag rijden. Dana Blue was vier weken niet op wedstrijd geweest en daarom hebben we in overleg met Rob Ehrens besloten om haar vandaag in de Grote Prijs te starten. Ik kan met Dana Blue simpel snel rijden. Dat lukte in de barrage heel goed. Als ik denk of ik linksaf of rechtsaf wil, dan doet Dana Blue dat al. Echt kei-blij. Mijn vader won hier tien jaar geleden. Dus dat is mooi. Dit is een van de klassiekers in Nederland, die wil je gewoon een keer winnen”, glundert Van der Vleuten na zijn overwinning.

Van der Vleuten, die de laatste jaren geen groot kampioenschap miste, lijkt wel zeker van een plaats in team voor het EK in Rotterdam over twee maanden. “Zondag in de landenwedstrijd eerst maar eens goed rijden. Ik maak wel kans op een plaats in het EK-team, maar er zijn er meer die goed rijden”, klinkt het bescheiden, maar met een brede grijns op zijn gezicht. “Dan is het aan Rob Ehrens om de keuze te maken. De resultaten moeten ook goed zijn, anders heeft het geen zin om te gaan.”

In de barrage, waarin 8 van de 50 combinaties terugkwamen om de 150.000 euro te verdelen, leek Simone Blum – de wereldkampioene van afgelopen september in Tryon – de beste papieren te hebben. Ze startte met haar kampioenspaard DSP Alice na Maikel, maar kwam op de finish bijna anderhalve seconde tekort.
Kevin Jochems werd met Cristello – net als vorige week in Polen – heel knap derde met een foutloze barrage. Het KNHS Talent van het Jaar 2018 reed na Doron Kuipers (Mijnsheerenand), die met Charley als zesde eindigde. Een mooie opsteker voor bondscoach Rob Ehrens, die in aanloop naar het Europees Kampioenschap en de Nations Cup wedstrijden in Falsterbo en Hickstead kan beschikken over een brede selectie.

Zondagmiddag komt Ehrens met een sterk team aan start in de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands. Naast winnaar Van der Vleuten met Dana Blue zijn dat Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager die hun toppaarden in de Grote Prijs niet aan start brachten en spaarden voor zondag.
Met drie Duitse combinaties bij de beste vijf in de Grote Prijs, lijken onze Oosterburen een geduchte concurrent zondag.

Uitslag Longines Grote Prijs van Twente, 1.60m
1. Maikel van der Vleuten (Someren), Dana Blue (v.Mr Blue), 0 – 0, 41.89 sec
2. Simone Blum (Dui), DSP Alice (v.Askari), 0 – 0, 43.29 sec
3. Kevin Jochems (Sevenum), Cristello (v.Numero Uno), 0 – 0, 43.82 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Maikel van der Vleuten en Dana Blue tijdens het Wilhelmus in Geesteren (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF