­ Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs van Het Vechtdal - KNHS

Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs van Het Vechtdal

Geplaatst op 04 augustus 2019 in Springen

CSI Ommen werd voor het vierde jaar op rij getrakteerd op een winnaar van eigen bodem. Maikel van der Vleuten stuurde Beauville Z (v.Bustique) naar de eerste prijs van 15.000 euro in de 1.55m CSI3* Grote Prijs van Het Vechtdal, presented by Handelshuis Schuttert. Een opsteker zo vlak voor het EK waar Maikel van der Vleuten over een paar weken voor TeamNL van start gaat, ook al start hij in Rotterdam de merrie Dana Blue.

“Voor jezelf is dat altijd goed. Het bewijs dat je in goeden doen bent. Als het weken of maanden steeds net niet lukt, ligt het ook niet voor de hand dat het ineens op het EK wel lukt”, lacht Maikel van der Vleuten, die de laatste tijd nogal eens meerijdt in een ereronde. Het Ommense publiek zag hoe hij de ambitieuze Belg Pieter Clemens op Icarus (v.Querlybet Hero) voorbijstreefde in de barrage. Patrick Lemmen werd knap derde op Ideaal (v.Andiamo), Aniek Poels finishte als vijfde op Barry White.

Parcoursbouwer Henk Linders had met zijn team een selectief 1.55m parcours uitgestippeld, waarvan slechts twee ruiters voor de pauze foutloos bleven. Daar kwamen er uiteindelijk nog vier bij. “Het was echt een heel mooie driesterren Grote Prijs zonder lompe dingen erin. Scherprechter was het plankje waar de paarden niet veel respect voor hadden en de roze dubbelsprong erachter. Het was gewoon slim gebouwd”, analyseert Maikel van der Vleuten de hoofdrubriek, waarin hij in 2015 derde werd.

Met de negenjarige Beauville Z werkte hij uitgekiend naar de Grote Prijs toe. “Vorige week liep hij de Gobal Champions Tour in Berlin. In het ritme was hij al, maar op vrijdag heb ik hem alleen in het 1.45m gereden. Even wat lager, zodat hij wat makkelijker rond kan springen. Vandaag moest hij er meer aan geloven, maar ook nu voelde het makkelijk aan. De laatste anderhalve maand heeft hij echt een grote stap gemaakt. Echt een goede knol, waar we nog veel plezier aan gaan beleven.”

Met Beauville Z heeft Maikel van der Vleuten nu vijf Grand Prix-springpaarden op stal, een luxe die hij nog nooit eerder kende. Met dank aan de sponsoring door modemerk Massimo Dutti van de Spaanse paardenliefhebster Marta Ortega.

“Zo iemand langs de kant is zoveel waard! Het is net iets makkelijker om een paard als Beauville aan te kopen dan dat je alles uit eigen zak moet doen. Zeker als de aankoop het niet volgens verwachtingen doet. Dat kan één keer maar niet te vaak. En doen ze het wel goed, dan komt er vraag naar en wordt het moeilijk om nee tegen een verkoop te zeggen als je je stal draaiende moet houden. In ons hart doen we de sport ook het liefst en Marta ondersteunt ons daar geweldig in. We willen het ook goed doen voor haar. Talentvolle paarden kopen en daar die laatste stap naar het hoogste niveau mee gaan maken. Een paard kopen van zoveel miljoen, daar zou ik me niet fijn op voelen. Al die mensen die op je vingers zitten te kijken. Je kan het niet snel goed doen. Nee, liever zo’n paard als Beauville. Anderhalf jaar geleden begonnen in het 1.35m en laatst al de Globals in Monaco winnen. Daar heb ik veel meer aardigheid aan.”

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Maikel van der Vleuten en Beauville Z (www.fototrailer.nl)

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs