­ Marc Houtzager spectaculaire winnaar van de CSI2* Grand Prix van Tubbergen - KNHS

Marc Houtzager spectaculaire winnaar van de CSI2* Grand Prix van Tubbergen

Geplaatst op 26 mei 2019 in Springen

Op de finaledag van de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen won TeamNL-ruiter Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof’s Dante (v. Canturano) op spectaculaire wijze de 2* Grand Prix. Hij dook een seconde onder de tijd van de Ier Michael Duffy met S I E C Captain Future Z. KNHS Talententeamlid Kevin Jochems (Sevenum) was met zijn vierde plaats de tweede Nederlander in de top vijf.

Parcoursbouwer Jos Brinkman en zijn team hadden weer een zeer mooi en selectief parcours neergezet tijdens de Grand Prix. Doordat er een aantal zeer sterke ruiters meereden zoals o.a. Marcus Ehning en Bertram Allen was vooral de tijd die het moeilijk maakte voor de deelnemers. Toch bereikten 13 van de 50 combinaties de barrage.

Tijdens de barrage werd er met het mes tussen de tanden gestreden. De jonge ruiter Kevin Jochems reed een zeer sterke barrage met Faithless (v. Ukato) en leek een winnende tijd te rijden. Hij finishte in een tijd van 40,78 seconden wat later genoeg was voor een vierde plaats. De sterk rijdende Duitse amazone Sophie Hinners, die het hele weekend al bijzonder sterk rijdt tijdens JST, wist met haar Vittorio 8 (v. Valentino) een mooie foutloze barrage te rijden in een tijd van 40,68 seconden. Toen de Ierse ruiter Michael Duffy met zijn S I E C Captain Future Z (v. Chellano) door het zand van Tubbergen galoppeerde en ook nog in een bijzonder snelle tijd van 39,76 seconden finishte zonder fouten, leek het erop dat voor het eerst in de geschiedenis van JST de overwinning naar het buitenland zou gaan.

Maar toen kwam Marc Houtzager met zijn Sterrehof’s Dante (v. Canturano) die met het mes tussen zijn tanden liet zien waarom hij een van Nederlands beste ruiters is. Zeer snel en vakkundig stuurde hij zijn kwaliteitsvolle Dante door het barrage parcours in een fantastische tijd van 38,74 seconden. De laatste starter Yves Houtackers (Weert) deed een moedige poging om de winst op te eisen, maar helaas kreeg hij met de sympathieke Vinci De Beaufour (v. Diamant de Semilly) een fout op de laatste hindernis en eindigde op een negende plaats. Hiermee was de overwinning van de Grand Prix 2019 voor niemand minder dan Marc Houtzager.

1. Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof’s Dante (Canturano) 0/0/38.74 sec
2. Michael G Duffy (IRL) met S I E C Captain Future Z (v. Chellano) 0/0/39.76 sec
3. Sophie Hinners (GER) met Vittorio 8 (v. Valentino Ddh) 0/0/40.68 sec
4. Kevin Jochems (Sevenum) met Faithless Mvdl (v. Ukato) 0/0/40.78 sec
5. James Billington(GBR) met Fancy Roos VDL (Baltic VDL) 0/0/40.88 sec

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Marc Houtzager met Sterrehof's Dante door Fototrailer

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen