­ Marc Houtzager vijfde in GCT Grand Prix St Tropez - KNHS

Marc Houtzager vijfde in GCT Grand Prix St Tropez

Geplaatst op 14 september 2019 in Springen

Marc Houtzager (Rouven) was op de vijfde plaats de beste Nederlander in de vijfsterren Global Champions Tour Grand Prix van St Tropez. Met Sterrehof’s Dante werd de ruiter uit Rouveen op snelheid geklopt na een foutloze barrage. Eric van der Vleuten werd fraai zevende van de 14 barragekandidaten. Eerder op de dag won Van der Vleuten met zijn zoon Maikel als team Madrid in Motion de Global Champions League wedstrijd.

Eric en Maikel van der Vleuten winnen Global Champions League wedstrijd

Met veertien topcombinaties in de barrage van de Global Champions Tour Grand Prix van St Tropez moest er strijd geleverd worden voor de podiumplaatsen. Marc Houtzager deed als vierde starter in de barrage een hele goede poging met zijn elfjarige merrie Sterrehof’s Dante. Ze passeerden de finishlijn foutloos in de tijd van 37.30 seconden. Daarmee gingen ze op dat moment naar de tweede plaats.
Er wisten nog drie combinaties sneller te rijden. De Amerikaanse Jessica Springsteen, dochter van The Boss, reed de winnende tijd (35.38 sec) met RMF Zecilie.
Eric van der Vleuten (Someren) was in goede vorm aan de Middellandse Zeekust. In de hoofdrubriek werd hij zevende met een foutloze barrage. De routinier reed met zijn vermogende Wunschkind.

Klik hier voor uitslag van de GCT Grand Prix van St Tropez

Madrid in Motion (Eric en Maikel van der Vleuten) wint in St Tropez
Net als in Cannes wonnen Eric en Maikel van der Vleuten als team Madrid in Motion de Global Champions League wedstrijd van St Tropez. Met een totaal van 6 strafpunten over twee manches bleven vader (met Wunschkind) en zoon (op Beauville Z) hun concurrenten Shanghai Swans en Valkenswaard United ruim voor.
In het klassement staat Madrid in Motion op de vierde plaats van de Global Champions League na 17 wedstrijden.

Klik hier voor uitslag van de Global Champions League

Klik hier de tussenstand

Foto: Marc Houtzager en Sterrehof's Dante

 

 

er en Sterrehof's Dante

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten