­ Marijke Visser wint NK Endurance *Update* - KNHS

Marijke Visser wint NK Endurance *Update*

Geplaatst op 10 mei 2019 in Endurance

Marijke Visser heeft met Castlebar Gameboy het NK Endurance op haar naam geschreven. Het NK is onderdeel van het Dutch Endurance Festival dat op 10 en 11 mei rond het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo verreden is. De senioren van TeamNl reden vrijdag de 10e hun kampioenschap over 160 kilometer, de junioren gingen op zaterdag 11 mei van start op de 120 kilometer.

Marijke Visser is al jaren een van de meest succesvolle endurance amazones van Nederland. In 2014 leverde ze een unieke prestatie door zilver te winnen op het wereldkampioenschap. In 2015 won ze vervolgens zilver op het EK. Dit NK kwam Visser vrijwel gelijk met Leonie Schoonderwoert over de finish. Beide toppers reden met een gemiddelde snelheid van 17,726 km/uur. Brons ging naar Nant Baten die met Shv Silver Nahlu 15,909km/uur reed.

Het NK was onderdeel van een internationale wedstrijd, de winst in die strijd ging naar de Franse amazone Josephine Thomas die 20,392 km/uur reed. In de internationale wedstrijd eindigden de Nederlandse amazones op respectievelijk de 5e, 6e en 8e plaats.

Australische toppers
Kampioene Marijke Visser had een zeer goed weekend. Na haar overwinning op vrijdag in het NK, won ze zaterdag de CEI2* wedstrijd met Girilambone Radiance.

Marijke Visser vertelt over haar toppers. “Beide paarden komen uit Australië en zijn eigendom van Sheihk Abdullah Bin Faisal AL QASIMI. Ik vind het heel gaaf dat ik voor deze paarden mag zorgen en ze met de begeleiding van Anzac Mehmood op de wedstrijden mag uitbrengen. De paarden hebben overeenkomsten, maar zijn ook best verschillend. Gameboy neem je mee onderweg en Radinace neemt jou mee. Ze zijn beide erg lief en heerlijk om mee te rijden, daar houd je geen spierpijn aan over. Gameboy is onze lieve vriend en Radinace ons vurige prinsesje. Tegen de een zeg je, je. De andere benader je met U”, vertelt Marijke over haar troeven.
“Met Gameboy wilde ik graag een lange ontspannen dag rond galopperen en dat is wel gelukt denk ik. Het was zijn eerste 160km en we zijn pas aan het begin van het seizoen. Hij liep lekker steady zijn rondjes, ik ben dus heel tevreden. Na zijn vakantie zullen we kijken hoe hij er bij staat en dan verder plannen. Ik voel me heel erg gezegend dat ik deel mag uitmaken van het team en de paarden die ik om mij heen heb.”

Uitslag NK Endurance 2019 Ermelo:

GOUD: Marijke Visser (Wanne, Trois-Pont) - Castlebar Gameboy, 17,726 km/u
ZILVER: Leonie Schoonderwoert (Hoogeveen) - Meneer Prince, 17,726 km/u
BRONS: Nant Baten (Teteringen) - Shv Silver Nahlu, 15,909 km/u

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto: Jarmila Lakeman

Ander Nieuws

  • Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
    Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
    Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend