­ Menners maken zich op voor wereldbekerfinale - KNHS

Menners maken zich op voor wereldbekerfinale

Geplaatst op 06 februari 2019 in Mennen & para

Komend weekend, 9 en 10 februari, wordt in Bordeaux de wereldbekerfinale voor de vierspannen verreden. Voor TeamNL komen Bram en IJsbrand Chardon en Koos de Ronde in actie tijdens deze spectaculaire strijd.

Voor de menners staat de eerste wedstrijd van de finale zaterdagavond 9 februari op het programma, het tweede beslissende onderdeel wordt zondag de 10e verreden.

Chardon jr
Bram Chardon heeft zich met een knappe tweede plaats in het klassement na de kwalificaties als beste Nederlander geplaatst voor de finale. Chardon jr is klaar voor zijn tweede finale. “Het span lijkt in vorm en de paarden zijn fit. In principe wil ik met het span rijden waarmee in Boedapest de wereldbekerkwalificatie heb gewonnen. De piste van Boedapest is net als die in Bordeaux niet te gek groot en dan is dit span denk ik de beste opstelling.
We vertrekken donderdagavond zodat we vrijdag aankomen. Het is weer een hele onderneming, we gaan met tien paarden en tien personen. Zaterdagochtend wordt het parcours uitgezet zodat we het goed kunnen verkennen. Daarna, als de piste weer leeg is, mogen we met de spannen de piste verkennen. Zaterdagavond laat wordt het eerste onderdeel verreden en zondag het tweede.”
Chardon in minder blij dat de wedstrijd zaterdag pas om 23.20 uur begint. “Met zeven deelnemers die allemaal twee manches moeten rijden, betekent dit dat de laatste pas na twaalven de ring uitkomt, en dat in de finale, dat zou niet zo moeten zijn.” Zondag begint de strijd voor de vierspannen om 16.45 uur.

Format
Voor de menners is het format van de finale iets anders dan de eerdere wedstrijden. Zaterdag rijden alle zeven menners de eerste manche en vervolgens een verkorte tweede manche. Zondag in de tweede wedstrijd mogen weer alle menners van start in de eerste manche. De tijden van deze eerste drie onderdelen worden bij elkaar opgeteld. De beste drie van het klassement mogen vervolgens van start in de laatste manche. De menner met het beste resultaat over alle vier de wedstrijdonderdelen is de winnaar van de wereldbeker.

Voor de Nederlandse toppers Bram Chardon (Den Hoorn ZH), IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH) en Koos de Ronde (Zwartewaal) is de Australiër Boyd Exell de grootste concurrent. Deze in Brabant gevestigde menner is op het moment de te kloppen kampioen. Verder zijn geplaatst voor de finale: Jerome Voutaz (Zwi), Glenn Geerts (Bel) en met een wild card Benjamin Aillaud (Fra).

Kijk voor meer informatie op de website www.jumping-bordeaux.com

Foto Bram Chardon door Digishots

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
    Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
  • Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*
    Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*