­ Michael Greeve wint VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven - KNHS

Michael Greeve wint VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven

Geplaatst op 02 juni 2019 in Springen

Michael Greeve (Veeningen) herhaalde aan de Karpendonkse plas in Eindhoven zijn huzarenstuk van 2017 door wederom de VDL Groep Grote Prijs te winnen. Dit keer met de hengst Turbo Z, in 2017 deed hij dat met zijn trouwe merrie Whitney BB. Frank Schuttert, die in 2018 en 2016 deze Grote Prijs won eindigde dit keer als vierde. “De barrage lag mij en mijn paard heel goed. Ik had al met Frank Schuttert een geintje gemaakt. We winnen hem gewoon om en om”, lacht Greeve na afloop.

Met 14 deelnemers in barrage van de driesterren Grote Prijs van CSI Eindhoven moest er flink gestreden worden in de finale. Drie Nederlanders deden een greep naar de hoofdprijs en dat lukte. Michael Greeve. De winnaar van 2017 reed overal voorwaarts en profiteerde van de grote galopsprongen van zijn hengst Turbo Z. Alleen de Belg Dominique Hendrickx reed sneller dan Greeve, maar dat ging ten koste van twee springfouten.

“Deze barrage lag mij en mijn paard Turbo Z heel goed”, vertelt Greeve voor de camera van Clipmyhorse. “Het was enorm spannend, want er kwamen nog hele sterke combinaties na mij. Maar iedereen kwam aan het eind iets tekort.” Greeve had eerder in het weekend al gezinspeeld op de overwinning. “Ik zei al tegen Frank Schuttert: laten we gewoon om en om de Grote Prijs winnen.” De voorspelling van Greeve kwam uit.

Als laatste starter was meervoudig winnaar (2018 en 2016) Frank Schuttert met Lyonel D een grote favoriet, maar de poging van de stalrutier van Jos Lansink strandde dit keer op een hele goede vierde plaats. Succes was er voor de stal van de voormalig Nederlands kampioen, want Frank’s collega Peter Clemens eindigde met de in Nederland gefokte schimmel Cuidam op de tweede plaats.

Na zijn overwinning in Eindhoven in 2017 vertegenwoordigde Michael Greeve Nederland in meerdere landenwedstrijden met zijn merrie Whitney, die nu met wedstrijdpensioen is en als fokmerrie haar dagen slijt. “Ik heb mijn oranje-rijjas nog in de kast hangen, dus ik hoop dat bondscoach Rob Ehrens met na dit resultaat met Turbo Z nog belt voor het team. Ik wil die jas graag nog een keer aan trekken.”

Yves Houtackers, die terug is op dit niveau, bleef ook foutloos en eindigde met Vinci de Beaufour op de mooie zesde plaats.

Uitslag VDL Groep Grote Prijs CSI3* Eindhoven, 1.55m
1. Michael Greeve (Veeningen), Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 0, 44.59 sec
2. Peter Clemens (Bel), Cuidam (v.Verdi), 0 – 0, 44.80 sec
3. Darragh Kenny (Ier), Classic Dream (v.Colestus), 0 – 0, 44.89 sec
4. Frank Schuttert (Ommen), Lyonel D (v.Little Joe), 0 – 0, 45.09 sec
6. Yves Houtackers (Weert), Vinci de Beaufour (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 47.51 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF