Military Boekelo-Enschede van start

Geplaatst op 09 oktober 2019 in Eventing

Met de eerste veterinaire keuring is Military Boekelo-Enschede van start gegaan. Voor TeamNL was er een dag voor aanvang van het evenement andermaal slecht nieuws toen Tim Lips zijn troef Eclips af moest melden. Gelukkig kwamen de vandaag aan de jury gepresenteerde paarden van Nederland allemaal door de keuring. Morgen begint de daadwerkelijke wedstrijd met de dressuur.

Na het afmelden van Eclips van Tim Lips bestaat het Nederlandse team nu uit Merel Blom met Ceda, Andrew Heffernan met Gideon en Raf Kooremans met Dimitri. Tim Lips zal met zijn topper Bayro wel als vierde man fungeren. Hij zal echter niet de dressuur en de cross rijden, maar uitsluitend beschikbaar zijn voor het springen mocht een van de andere teamleden onverhoopt uitvallen. Dit kan omdat de landenwedstrijd volgens het zogenaamde Olympische format verreden wordt, waarbij een combinatie gedurende de wedstrijd mag worden vervangen. Mocht hiervoor gekozen worden, dan levert het wel 20 extra strafpunten op. Een ander gevolg van het Olympic format is dat op de eerste dressuurdag al alle teampaarden in actie komen.
Lips rijdt zijn toppaard Bayro niet in de gehele wedstrijd omdat dit te zwaar is voor de schimmel. Bayro liep in het voorjaar veel wedstrijden en kwam het laatste weekend van augustus succesvol in actie tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland. Nu weer een gehele wedstrijd lopen van het kaliber Boekelo is teveel van het goede.

Boekelo is als finale wedstrijd van de FEI Nations Cup uitermate belangrijk voor TeamNL. Het is de laatste mogelijkheid om een startbewijs binnen te halen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het laatste beschikbare startbewijs voor een team gaat naar het beste, nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en België. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor België. Het dit jaar nog weinig fortuinlijke Nederlandse team zal met bondscoach Bettina Hoy er alles aan doen in Boekelo zo goed mogelijk te presteren.

TeamNL
De Nederlandse afvaardiging bij Military Boekelo-Enschede bestaat uit:
Merel Blom (Aalten) met Ceda en Chiccolino
Andrew Heffernan (Cheshire Gbr) met Gideon
Raf Kooremans (Turnhout) met Dimitri
Ilonka Kluytmans (Alphen Nb) met Image of Roses
Tim Lips (Breda) met Bayro
Jordy Wilken (Olst) met Burry Spirit
Nina de Haas (Hengstdijk) met Cocu en Divine H.E
Janneke Boonzaaijer (Renswoude) met Champ du Tailleur
Deze twee laatste amazones zijn beide lid van het KNHS Talententeam en maken hun debuut in Boekelo.

Alle starttijden en uitslagen zijn live te volgen via www.rechenstelle.de

Heel Boekelo oranje
Om de leden van TeamNL een extra hart onder de riem te steken is er een speciale actie. Iedereen die in het oranje komt, en een kaart koopt voor de zaterdag, kan dit ticket omruilen voor een passe-partout. Essentieel daarbij is wel dat de supporters in het oranje komen om op die manier heel Boekelo oranje te laten kleuren. Meer over deze actie lees je hier.

Programma Military Boekelo-Enschede 2019

Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober Dressuur
Zaterdag 12 oktober Cross-country
Zondag 13 oktober Tweede veterinaire keuring en afsluitende springen

Meer informatie is te vinden op: www.military-boekelo.nl

Tussenstand FEI Nations Cup Eventing
1. Zweden: 435 punten
2. Italië: 425
3. Zwitserland: 365
4. Nederland: 355
4. Engeland: 355
6. België: 300
6. Duitsland: 300
De competitie bestaat uit zeven wedstrijden waarbij de beste zes resultaten tellen. Nederland en Zwitserland hebben de eerste zes wedstrijden gereden, met het resultaat in Boekelo kunnen ze zich wel verbeteren, maar niet alle punten tellen mee. Zwitserland heeft als minste resultaat 45 punten staan, Nederland 50. België heeft pas vijf wedstrijden gereden en voor het Belgische team tellen alle punten mee die ze halen in Boekelo.

De punten worden als volgt toegekend:
1e 100 punten
2e 90
3e 80
4e 70
5e 60
6e 55
7e 50
8e 45
9e 40
10e 35
11e 30
12e 25

Kijk hier voor meer informatie op de FEI website

Foto Raf Kooremans door Victor Krijt

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 oktober 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 oktober 2019
  • Save the date: KNHS Trainersseminar 2020
    Save the date: KNHS Trainersseminar 2020
  • Merel Blom nieuwe Nederlands kampioene Eventing
    Merel Blom nieuwe Nederlands kampioene Eventing