­ Myla van Andel overtuigend in KNHS-Hartog Lucerne Trophy - KNHS

Myla van Andel overtuigend in KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Geplaatst op 12 februari 2019 in Springen

Myla van Andel was de overtuigende winnares van de 10 februari in Exloo verreden wedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. De 13-jarige amazone was met haar Je t’aime DMM in beide manches van deze rijstijl competitie de beste.

De jonge amazone uit Leeuwarden vertelt enthousiast over haar pas zevenjarige pony. “Het is een hele fijne meewerkende pony. Ik heb haar zelf vanaf haar vierde jaar opgeleid en ik hoop dat we verder kunnen werken naar internationaal niveau. Ze is super voorzichtig op de sprong en laat zich heel goed werken.”

KNHS-Hartog Lucerne Trophy
In een eerdere wedstrijd van de competitie kreeg de amazone ook al de hoogste stijlpunten, maar toen moest ze iets toegeven in de tweede manche die op tijd verreden wordt. “Ik rijd in deze competitie niet anders dan in andere wedstrijden. De rijstijl wedstrijden vind ik eigenlijk iets makkelijker dan wanneer ik snel moet rijden en kort draaien, maar deze keer ging dat ook heel goed. Mijn pony is ook nog best jong, dan gebeurt het wel eens dat we iets uitzwaaien in de wending. De wedstrijd in Exloo ging voor mijn gevoel heel goed, ik heb echt fijn gereden.”

KNHS Talentenplan
Myla heeft twee oudere zussen die ook rijden en haar helpen. Zus Maxime werkt bij de bekende VDL-stud in Bears (Friesland). Zus Demi heeft ervaring tot en met Grand Prix dressuur en haar vriend Jules de Bruijn, die Myla ook wel eens helpt bij het rijden, werkte acht jaar op de VDL-stud en heeft veel ervaring met jonge paarden opleiden. Vanuit het KNHS Talentenplan traint Myla bij pony bondscoach Edwin Hoogenraat. “Ik vind het wel bijzonder om les te krijgen van de bondscoach. Hij geeft heel fijn les en het gaat ook echt al beter. Ik moet van hem iets meer doorrijden in het parcours en er zijn veel kleine dingetjes die ik van hem leer. Bijvoorbeeld dat ik iets meer terug moet blijven zitten op de sprong en dressuurmatig nog verder werken.”

School
Als 13-jarige zit Myla natuurlijk nog op school, en heeft ook nog een andere jonge pony te rijden, gaat dat goed samen? “Ik zit in de tweede klas van het VMBO-kader en tot nu toe gaat dat heel goed. Ik mag van school ook eerder weg als we naar de training moeten in Ermelo, want dat is voor ons best ver dus dan moeten we op tijd weg”, vertelt de bescheiden amazone.  
In de tussenstand staat Myla achter Rens Bogers op een met Siebe Leemans gedeelde tweede plaats in de competitie.

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy Exloo 10 februari
1. Myla van Andel - Je t’aime DMM
2. Renee Hazeleger - Ballard Prince
3. Pascalle Donders - Di Monaca
4. Rens Bogers - Pjotr v.d. Groenheuvel

Kijk hier voor meer informatie, uitslagen en de tussenstand van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P