­ Nederlands dressuurteam vierde in Landenwedstrijd Compiègne - KNHS

Nederlands dressuurteam vierde in Landenwedstrijd Compiègne

Geplaatst op 19 mei 2019 in Dressuur & Para

Het Nederlandse dressuurteam is op de vierde plaats geëindigd in de Landenwedstrijd van CDIO5* Compiègne, achter Groot Brittannië, Zweden en de Verenigde Staten. Met het oog op het NK Dressuur volgende week bracht bondscoach Alex van Silfhout niet zijn sterkste formatie aan start. IJzersterk waren de verrichtingen van Emmelie Scholtens (Gorinchem) en de elfjarige hengst Desperado. Ze werden met een persoonlijk record vierde in de Grand Prix en wonnen de Kür op Muziek met 81,585 procent.

Emmelie Scholtens winnaar Kür op Muziek met Desperado

In de Landenwedstrijd Dressuur tellen de plaatsingspunten voor het klassement. Met 1 en 4 punten was Emmelie Scholtens de beste combinatie voor TeamNL. Met haar goedgekeurde KWPN-hengst Desperado (v.Vivaldi) won ze met een voortreffelijk proef de Kür op Muziek. Ze lieten Helen Langehanenberg en Dempsey achter zich. “Dat had ik echt niet verwacht. Zij zijn echt van wereldklasse en waren derde in de Wereldbekerfinale”, vertelt Scholtens vanuit Frankrijk. “Iedereen was heel positief over Desperado. Het is ook een paard waar mensen graag naar kijken en echt een geweldige hengst. Ik ben blij en trots. Een schat van een paard is het ook nog.”
“Ik ben bijna overdonderd door dit succes. Ik weet natuurlijk zelf dat Desperado een heel goed paard is en hij wordt steeds sterker en beter. Hij is zo compleet en heeft een hele mooie uitstraling. In de Grand Prix waren we vierde en hadden we nog een paar kleine foutjes. Als ik naar de protocollen kijk, dan zit er nog veel meer in.”
“Ik reed de Kür op de Muziek van mijn andere hengst Apache en dat pakte heel goed uit. Ik ken die proef ook goed. Het ging nog beter dan in de Grand Prix. Apache en Desperado zijn twee heel verschillende paarden in en om de ring. Desperado is heel cool met alles er om heen, maar in de ring gaat de turbo er op. Ik ben zo blij met beide hengsten.

Volgende week hoort Emmelie Scholtens dan ook tot de favorieten op het NK Dressuur in Ermelo. “Desperado krijgt nu twee dagen wat rust en dan is hij denk ik klaar voor het NK.”

Patrick van der Meer (Naaldwijk) en Zippo reden in de Kur op Muziek van de Nations Cup naar de zevende plaats. Tommie Visser-van Puijenbroek en Daniellle Heikoop maakten het Nederlands team compleet.

Uitslag Landenwedstrijd CDIO5* Compiègne (Frankrijk)
1. Groot Brittannie, 24 pnt
2. Zweden, 27 pnt
3. Verenigde Staten, 51 pnt
4 Nederland, 55 pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Uitslag Grand Prix
1. Patick Kittel (Zwe), Well Done de la Roche CMF, 77,283%
2. Carl Hester (GB), Hawtins Delicato, 76,348%
3. Helen Langehanenberg (Dui), Dempsey FRH, 75,957%
4. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado, 74,804%

Uitslag Grand Prix Kur op Muziek
1. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado,81,585%
2. Helen Langehanenberg (Dui), Dempsey FRH, 80,775%
3. Shelly Francis (USA) Danilo, 79,610%
7. Patrick van der Meer (Naaldwijk), Zippo, 74.960%

Ander Nieuws

  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021