­ Nederlands Kampioenschap Reining & NRHA Show in Grathem - KNHS

Nederlands Kampioenschap Reining & NRHA Show in Grathem

Geplaatst op 17 mei 2019 in Reining

Van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei 2019 wordt door de DRHA (Dutch Reining Horse Association) de ‘Reining Challenge’ georganiseerd op het ‘Reining Center Meertenhof’, Baexemerweg 20, Grathem. Onderdeel van dit evenement is het NK Reining dat zaterdagavond 25 mei vanaf ongeveer 19.00 plaatsvindt.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Reining strijd zowel de Jeugd (Junioren en Young Riders) als Senioren om de titels. In 2018 gingen Anne Grether bij de senioren, Liselotte Verboom bij de Young Riders en Junior Amber Rommelse met goud naar huis.
Gedurende dit NK Reining is de top van de Nederlandse Reining sport aan het werk te zien. Na deze avondvullende spectaculaire wedstrijd wordt de avond feestelijk afgesloten met een “Hollandsparty” verzorgd door Partyevents. Een leuke avond voor jong en oud, waar aanmoediging van de ruiters door klappen en juichen wordt gewaardeerd!

Onderstaande combinaties gaan van start in het NK Reining voor senioren:
Cielos Little Wimpy - Kristiaan Hermus (Steenbergen)
Crome Dont Corrode - Leonoor de Bruin (Bergschenhoek)
Wimpys Little Tejano - Anne Grether (Boekel)
Itsa Walla Walla - Aniek Hagelaars (Eersel)
Keys Hollywood King - Liselotte Verboom (Hummelo)
Major Jesses Kid - Sylvia van Grimbergen Potgiesser (Veldhoven)
Ready For Revolution - Lia Freriks (Zaandam)

Kijk hier voor een overzicht van alle deelnemers en het programma

De Reining liefhebber kan dat weekend zijn hart ophalen want er zijn van donderdag tot en met zondag diverse goed gevulde reiningklassen te zien met in totaal meer dan 600 (internationale) starts. Van professionals tot de beginnende ruiter en jeugd.

Op de fraaie accommodatie zal alle dagen Ed’s Saloon geopend zijn, waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Tevens zijn er verschillende stands aanwezig.

Wat is Reining?
Reining vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en is eigenlijk het beste aan te duiden als Westerndressuur. De te verrijden en vast omschreven proef bestaat uit specifieke manoeuvres die ook in het reguliere ranchwerk zijn terug te vinden.
De meest bekende manoeuvres zijn de spin (spins zijn een serie van 4 zeer snelle draaiingen om het binnen achterbeen) en de sliding stop (het paard blokkeert vanuit hoge snelheid de achterbenen terwijl de voorbenen doorlopen, resulterend in een spectaculaire ‘sliding’).

Een goede proef laat een paard zien dat gewillig is naar de hulpen van de ruiter, geen verzet toont en zijn proef met veel correctheid en finesse uitvoert waarbij snelheid zorgt voor een extra dimensie.
Bij Reining is er sprake van sturen door middel van korte teugelaanleuning tegen de hals (neck-reining) en daarna weer ruimte geven van de teugel, dat alles met slechts één hand aan de teugel. Van reiningpaarden wordt verwacht dat zij een koel karakter hebben en niet snel van de wijs worden gebracht. Dit betekent dat het tijdens een wedstrijd mogelijk is en zelfs op prijs wordt gesteld als het publiek haar enthousiasme betuigt door te klappen, luid juichen of anderszins aan te moedigen.

Meer informatie over Reining en deze wedstrijd, de Reining Challenge, vind je op onze website www.drha.site

Foto: Anne Grether door Lux Company

Ander Nieuws

  • Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
    Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
  • Actueel overzicht hippische kaders februari 2020
    Actueel overzicht hippische kaders februari 2020