­ Nederlandse deelnemers naar het FITE EK Working Equitation - KNHS

Nederlandse deelnemers naar het FITE EK Working Equitation

Geplaatst op 02 oktober 2019 in TREC

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober wordt in het Italiaanse Narni het FITE Europees Kampioenschap Traditionele Working Equitation georganiseerd. Bij zomerse temperaturen meten ruiters en amazones uit verschillende Europese landen zich met elkaar. Voor Nederland komen Stan Hoeffgen, Robin Heuseveldt, Ellis Oldenboom en Astrid Bongers uit.

De van oorsprong Zuid-Europese tak van paardensport bestaat uit een dressuurproef, stijltrail, speedtrail en runderwerk. De dressuurproef heeft vaste onderdelen die uit het hoofd gereden moeten worden. Het verschil met een reguliere dressuurproef is dat de proef zonder letters gereden wordt en de ruiter of amazone zelf mag beslissen waar deze in de bak gereden worden, als de vaste volgorde maar aangehouden wordt.

In de stijltrail laat de ruiter zien dat deze zijn of haar paard volledig onder controle heeft in alle situaties; een brug, poort, achterwaarts, maar ook het traditionele ringsteken met garrocha (lange stok) komen voorbij. Een selectie van deze hindernissen komen ook voorbij in de zeer spectaculaire speedtrail, waar het, zoals de naam al doet vermoeden, vooral om de snelheid gaat.

Het laatste onderdeel is het runderwerk. Deelnemers krijgen via loting het nummer van een koe toegewezen, die ze binnen 90 seconden uit de kudde en over een denkbeeldige lijn moeten krijgen. De ruiter moet dan de koe 15 seconden aan die zijde van de baan houden. Alle onderdelen moeten door de deelnemers op het EK met de teugelvoering in één hand gereden worden.

Meer informatie vind je op de website van TREC Club Nederland en facebook.com/WorkingEquitationNederland.

Categorie: TREC, Working Equitation

Ander Nieuws

  • FITE stelt Wereldkampioenschap TREC en Europees kampioenschap Working Equitation uit
    FITE stelt Wereldkampioenschap TREC en Europees kampioenschap Working Equitation uit
  • Nederland toont progressie op EK Working Equitation
    Nederland toont progressie op EK Working Equitation
  • Europees Kampioenschap Traditionele Working Equitation in Eersel
    Europees Kampioenschap Traditionele Working Equitation in Eersel