­ Nederlandse dressuurjeugd aan kop van FEI Rankings - KNHS

Nederlandse dressuurjeugd aan kop van FEI Rankings

Geplaatst op 07 juli 2019 in Dressuur & Para

Aan de vooravond van het EK Dressuur voor de jeugd, dat van 24 tot en met 28 juli wordt verreden in Italie, doen de Nederlandse ruiters en amazones het uitstekend. Op de nieuwste FEI wereld jeugdrankings worden de eerste plaatsen door de Oranje ruiters bezet bij de U25, Young Riders, Junioren en Children.

KNHS Talenteamlid Jeanine Nieuwenhuis voert de ranglijst bij de U25 aan. Met haar paard TC Athene werd ze dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands kampioen U25. Internationaal haalde Nieuwenhuis dit jaar drie keer een tweede plaats die meetelden voor de ranglijst. Ze bleef met 1542 punten bovenaan. Carlijn Huberts klom van de tiende naar de vijfde plaats. Jasmien de Koeyer, ook lid van het KNHS Talententeam, maakte een reuze sprong. Ze kwam van plaats 36 de top tien binnen en staat op plek negen.

Esmée Donkers en haar EK gouden medaillepaard Chaina leverde bij de Young Riders de in het oog springende prestatie om vanaf de 31ste plaats de nummer één positie in te nemen. Donkers haalde punten binnen door overwinningen in Nieuw en Sint Joosland en hoge klasseringen op het CDI in Exloo. Daphne van Peperstraten staat met Greenpoints Cupido op de derde plaats. Zij steeg deze maand elf plaatsten. Diane van de Bovenkamp maakte ook een grote sprong door van plaats 61 naar de zevende plek te stijgen.

Nederlands Kampioen Junioren Marten Luiten heeft de eerste plaats overgenomen bij de Junioren met zijn paard Fynona. Op het CDI Exloo haalde hij veel punten binnen, hij werd daar in alle drie proeven eerste en scherpte ook nog eens zijn pr’s aan. Mickey Schelstraete is met Grand Charmeur het tweede Nederlandse paar op de ranglijst. Zij stegen van 36 naar plaats 14.

Ook bij de Children is het Oranje boven. Lara van Nek behield haar eerste plek met Fariska. Maar de stijger van de maand is wel Anniek van Dulst met haar opvallende Isala’s Arielle. Op het NK won ze al het zilver en internationaal verzamelde ze punten voor de ranglijst door zeges in Saumur en Exloo en twee tweede plaatsen in Exloo. Maura Knipscheer kwam met stip de top tien binnen. Ze staat met Amaretto op de achtste plaats en kwam van plek 48.

Kijk hier voor een overzicht van alle FEI rankings

Foto Jeanine Nieuwenhuis door Arnd Bronkhorst

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek