­ Nederlandse eventingruiters vierde op EK Landelijke Ruiters - KNHS

Nederlandse eventingruiters vierde op EK Landelijke Ruiters

Geplaatst op 04 augustus 2019 in Eventing

In het Duitse Westerstede is van 1 tot en met 4 augustus het EK voor Landelijke Ruiters verreden. Het Nederlandse zestal is hierbij op de vierde plaats geëindigd. Het Ek voor Landelijke ruiters is een traditioneel evenement waarbij naast de onderdelen van een gewone eventingwedstrijd, ook een zestal proef gereden wordt.

De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit Marcelle de Kam (Domburg), Stephan Hazeleger (Harskamp), Els Driehuyzen (Oosterwolde Fr), Nina Kok (Hoevelaken), Asha Laseroms (Klein Zundert) en Tarik van Boggelen (Bruchterveld) stond onder leiding van Fried van Stiphout en René van der Loo.

Na de zestalproef stond Nederland zevende in het acht landen tellende deelnemersveld. In de dressuur werd al iets van de achterstand ingelopen en met zes mooie foutloze rondes in de cross, schoof het team op naar de vierde plaats. Diverse landen lagen toen nog dicht bij elkaar, maar het Nederlandse zestal wist de mooie vierde positie goed vast te houden in het springen.

In het individuele klassement was Stephan Hazeleger met Dupon (v. Phin Phin) de beste Nederlander op een 10e plaats. Hij wist op zijn dressuurscore van 33.9 te blijven. KNHS Jeugdbondscoach Marcelle de Kam met Belly (v. Manhattan) werd 13e met een score van 37.5. Nina Kok liep met Mr Jeremy (v. Fasliyev) acht strafpunten op in het afsluitende springen en eindigde op een 18e plaats met een scoren van 40.7. Asha Laseroms met Soccer Star (v. San Amour I) sloot haar EK af op plaats 33 met een score 51.5. Bij Els Driehuyzen vielen drie balken naar beneden in het springen en met haar paard Bolanitas (v. Hold up Premier) kwam ze met een score van 57.3 op een 38e plaats. Tarik van Boggelen trok zijn paard voor de laatste veterinairekeuring terug uit de wedstrijd.

Duitsland won goud in landenwedstrijd voor Engeland en Oostenrijk. In het individuele klassement was de Duitse Antje Schöniger de beste.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Stephan Hazeleger door Eventingphoto

Ander Nieuws

  • NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
    NK Eventing Jeugd tijdens Maarsbergen Horse Trials
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023