­ Nederlandse invloeden op buitenlandse zeges bij de Peelbergen - KNHS

Nederlandse invloeden op buitenlandse zeges bij de Peelbergen

Geplaatst op 24 november 2019 in Springen

De Nederlandse springruiters speelden dit weekend geen hoofdrol in de belangrijkste rubrieken bij de internationale strijd op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Bij Grote Prijs winnaar Thiago Ribas da Costa en Sophie Hinners, winnares van de hoofdrubriek op zaterdag, zijn wel duidelijk Nederlandse invloeden te vinden.

Het maakt niet uit hoe vaak Neder-Braziliaan Ribas da Costa met Kassandra van ’t Heike een proef winnen, het duo maakt er altijd iets moois van. De negenjarige merrie snelde met haar Braziliaanse ruiter in de Parkhotel Horst Grote Prijs van de Peelbergen naar de zege met precies 2,5 seconde afstand op de nummer twee.

In de basisomloop werden de kunsten van de deelnemers getest met een toegestane tijd om rekening mee te houden. Zij die op tijd de uit de bocht gebouwde oxers, de listige plankensteil en de driesprong foutloos overbrugden, voegden zich in de barrage bij de in Limburg woonachtige Thiago Ribas da Costa. Onder toeziend oog van zijn vrouw Loes en zijn zoontje gaf de speedruiter vervolgens de overige acht barragisten van katoen.
De Hollandse hoop in de Grote Prijs was gevestigd op Aniek Poels, de enige Nederlander in de mix. De amazone uit Swolgen deed een gedegen poging om een podiumplaats te bemachtigen, maar met twee balken aan de benen van haar bruine ruin Barry White 3 (v. Twisther) kwam ze niet verder dan de achtste plaats.

Drie keer is scheepsrecht
De in Limburg woonachtige Thiago Ribas da Costa won maar liefst voor de derde keer een twee ster GP Kronenberg met Kassandra van ’t Heike (v. Epleaser van ’t Heike). Net zoals voorgaande keren pinkte de ruiter nadien een traantje weg. “Dit paard geeft me altijd het uiterste. Ik heb haar vanaf jongs af aan opgeleid en dat ze iedere keer weer een beetje beter presteert, dat doet me zoveel plezier. Natuurlijk rij ik ook graag in Kronenberg, zelfs als ik niet zo vaak in de prijzen zou vallen. En het winnen van een Grote Prijs verveelt nooit.”

Stal Hendrix
Op zaterdag was de jonge Duitse Duitse Sophie Hinners de beste in de hoofdrubriek. Als laatste starter in de barrage was de amazone van de Stal Hendrix aan zet met de achtjarige Galanda Mara TH (v. Lexicon). Onder toeziend oog van coach Emile Hendrix verbeterde Hinners tijd van de Britse Millie Allen met ruim 2,5 seconden.

De winnares vertelt enthousiast over haar winnende optreden: “Ik zag de rit van Millie en hoe snel ze ging. Alleen in de laatste lijn had ze sneller gekund, daar had ze een galopsprong meer als ik dacht te kunnen rijden. Voor mijn rit zei Emile tegen me dat ik het risico van een galopsprong minder met Galanda wel kon nemen, maar alleen als ik 100% het idee had die afstand te kunnen rijden”. Hinners voegde daad bij woord en won tot haar vreugde de proef en een Longines horloge.

Kijk hier voor alle uitslagen van het afgelopen weekend

(Foto Doron Kuipers die donderdag met Fabulous tweede werd in de kwalificatie voor de Grand Prix)

Bron tekst en foto EC de Peelbergen

 

Ander Nieuws

  • Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
    Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
  • Sanne Thijssen winnaar Global Champions Tour Grand Prix Madrid
    Sanne Thijssen winnaar Global Champions Tour Grand Prix Madrid
  • Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy
    Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy