­ Nederlandse jeugd presteert op Jumping de Achterhoek - KNHS

Nederlandse jeugd presteert op Jumping de Achterhoek

Geplaatst op 24 november 2019 in Springen

De Nederlandse springjeugd heeft sterk gepresteerd tijdens Jumping de Achterhoek. Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender werd afgelopen weekend overspoelt met jeugdtalenten en getrakteerd op prachtige Grote Prijzen. Emma Bocken schreef als enige Nederlandse zelfs een van de grote prijzen op haar naam.

De enige Nederlandse zege in een Grote Prijs was die van de 14-jarige Emma Bocken (Weert) bij de Children (kinderen van 12 tot en met 14 jaar op paarden). Een klasse die de Limburgse uitstekend ligt, want in april werd ze met de merrie Dagma al Nederlands kampioen en later in het seizoen wonnen ze teamgoud en individueel zilver op het EK. “Ik vind het wel jammer dat ik vanwege mijn leeftijd moet stoppen bij de Children, maar ik heb een heel mooi jaar gehad. Zo afsluiten is super!”

Max Haunhorst en Johanna Beckmann, beide uit Duitsland, wonnen respectievelijk de 1.45m Grote Prijs voor U25 (ruiter tot en met 25 jaar) en de 1.40m Grote Prijs voor Junioren (ruiters tot en met 18 jaar). Skye Morssinkhof uit Hierden zat bij de junioren maar twee seconden van de zege af en werd derde op de geweldig springende Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue).

Pony Grand Prix
Slotstuk op het sfeervolle concours was de spectaculaire pony Grand Prix, gesponsord door de Rabobank en Provincie Gelderland. Zeven van de 34 finalisten kwamen terug voor de barrage van het 1.30/1.35m hoge parcours en daarin gebeurde er een hoop. De maximaal toegestane tijd bleek wel erg krap te staan. De 13-jarige Logan Fiechter (Gilze) reed misschien wel de rit van zijn leven met Minerva for Play, maar kreeg toch twee strafpunten voor tijdsoverschrijding. Een resultaat waarmee hij knap tweede werd. Alleen de Ier Max Foley (15) op Valma de Fougnard hield de lei schoon. Lily Engelsman (Berkhout) volgde als vijfde op Blackwoodland Rock.

“Heel blij ben ik hiermee”, vertelt Logan Fiechter, die het hele weekend als een ware prof met zijn pony’s in de weer was. “Vorig jaar reed ik voor het eerst mee op Jumping de Achterhoek en won ik een 1.15m proef bij de pony’s. Ondertussen heb ik twee andere pony’s gekregen, ben ik aan de KNHS-Luzac jeugdcompetitie gaan meedoen en heb ik van de zomer twee landenwedstrijden mogen rijden. In een Grote Prijs staat het vaak nog een slagje hoger en ik wilde me hier bewijzen dat ik dat ook kan. Met barrage is ook wel heel leuk.”

Week 2
Het team van Jumping de Achterhoek richt zich inmiddels op de komende week. Op maandagavond vanaf 17.00 uur staat de hengstencompetitie op het programma. Van woensdag tot en met zondag zijn er CSI1* en CSI2* springwedstrijden met tussendoor landelijke finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal (pony’s) en de GMB competitie voor jonge springpaarden. De kindermiddag en grote feestavond staan op zaterdag gepland. Op zondag is er een show voordat de 1.45m Grote Prijs om 15.00 uur begint.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Bron: Persbericht Jumping De Achterhoek/ Foto Digishots

 

Ander Nieuws

  • Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
    Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
  • Sanne Thijssen winnaar Global Champions Tour Grand Prix Madrid
    Sanne Thijssen winnaar Global Champions Tour Grand Prix Madrid
  • Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy
    Jonge springruiters leren veel van KNHS-Hartog Trophy