­ Nieuw: Buitenrijden.nl - KNHS

Nieuw: Buitenrijden.nl

Geplaatst op 09 april 2019 in Buitenrijden

Ben jij dol op buitenrijden en vind je het leuk om met je paard prachtige nieuwe gebieden en routes te ontdekken? Of maak je juist graag een groepsbuitenrit op een manegepaard? Neem dan snel een kijkje op het nieuwe platform van de KNHS Buitenrijden.nl!

Alle officiële ruiter- en menpaden van Staatsbosbeheer komen samen op buitenrijden.nl. Daarnaast werken we samen met Natuurmonumenten aan de digitalisering van al hun paden, zodat je deze straks ook op ons platform kunt vinden.  Op dit moment werken we nog hard om mooie routes op het platform beschikbaar te maken. We verzamelen die en worden ook allemaal gereden voor de check. Dat is uniek en nog niet eerder gedaan. Gaandeweg gaan we steeds meer details over de paden en de routes opnemen, zoals of de ondergrond hard of zacht is, of je obstakels tegenkomt en of je door een wildhek moet.

FNRS-maneges waar je een buitenrit kan maken staan ook op buitenrijden.nl, met informatie over buitenrijden, georganiseerde ritten en, als dat van toepassing is, overnachtingsmogelijkheden. Daarnaast ontsluiten we op buitenrijden.nl georganiseerde buitenritten en ruitervakanties in binnen- en buitenland.

Op buitenrijden.nl brengen we alle informatie over buitenrijden en ruitertoerisme samen. Accommodaties kunnen zich aansluiten bij het label Paarden Welkom. Het gevelbord van Paarden Welkom bij een accommodatie staat voor passende voorzieningen voor ruiter en paard, fijne accommodatie en prima lunchmogelijkheden. Je vind al een aantal Paarden Welkom bedrijven waarmee we een pilot draaien. Het aantal accommodaties zal nog groeien. 

Nieuwsgierig? Kijk snel op www.buitenrijden.nl!

Foto: Arnd Bronkhorst

Categorie: buitenrijden

Ander Nieuws

  • Bereden Politie Nederland geeft richtlijnen voor buitenrijden
    Bereden Politie Nederland geeft richtlijnen voor buitenrijden
  • PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
    PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
  • Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende
    Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende