­ Nieuw concept ter vervanging van Indoorkampioenschappen Subtop in de maak - KNHS

Nieuw concept ter vervanging van Indoorkampioenschappen Subtop in de maak

Geplaatst op 03 oktober 2019 in Dressuur & Para en KNHS

De KNHS heeft besloten om komend jaar geen Indoorkampioenschappen Subtop te organiseren vanwege sterk teruglopende aanmeldingen. Wij hebben de technische commissie, waar de bondscoaches deel van uitmaken, gevraagd in samenwerking met het dressuurforum te kijken naar een ander format dat beter aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de subtop-ruiters.

De afgelopen jaren daalden het aantal deelnemers aan de selectiewedstrijden en het KNHS Indoorkampioenschap Subtop substantieel. Om de Subtop kampioenschappen groter en aantrekkelijker te maken voor deelnemers zijn de afgelopen jaren de rubrieken Children, Junioren, Young Riders en U25 toegevoegd naast de rubrieken ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour. Deze rubrieken telden ook mee voor kadervorming.

Het toevoegen van de rubrieken bleek onvoldoende. Om meer ruiters te enthousiasmeren voor deelname zijn zij afgelopen edities persoonlijk gevraagd om te starten in de rubrieken waarvoor vrije inschrijving geldt. Het merendeel van deze ruiters gaf aan dat zij geen meerwaarde zien in de kampioenschappen. Daarbij vonden de ruiters het moment van het indoorkampioenschap niet passend in hun wedstrijdplanning.

Om gehoor te geven aan de wensen en behoeftes van de deelnemers buigt de technische commissie in overleg met het dressuurforum zich over een nieuw concept voor de subtop. Een concept dat toegevoegde waarde heeft in de sportbeleving en zorgt voor een opbouw van een grotere groep subtopruiters.

Categorie: indoorkampioenschap, dressuur, Subtop

Ander Nieuws

  • Voorlopige startlijsten Hippiade Mennen, Dressuur en Springen zijn bekend
    Voorlopige startlijsten Hippiade Mennen, Dressuur en Springen zijn bekend
  • KNHS Kampioenschap Lichte Tour en ZZ-Zwaar op 10 en 11 augustus 2021
    KNHS Kampioenschap Lichte Tour en ZZ-Zwaar op 10 en 11 augustus 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 augustus 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 augustus 2021