­ Nieuw! Impulsrubriek Aangepast Sporten - KNHS

Nieuw! Impulsrubriek Aangepast Sporten

Geplaatst op 08 maart 2019

Het is voor wedstrijdorganisaties vanaf 1 april 2019 toegestaan om een impulsrubriek uit te schrijven voor ruiters met een lichamelijke, verstandelijke en/of visuele beperking. In de impulsrubriek draait het om het stimuleren van paardrijden voor ruiters met een beperking.

Wat is een impulsrubriek?
Impuls is de verzamelnaam voor de eerste niveau van de wedstrijdsport. Met de impulsrubrieken wil de KNHS de beginnende wedstrijdsporters stimuleren om mee te doen. De rubrieken zijn bedoeld voor ruiters waarvoor het reguliere wedstrijdniveau (de klasse B) of het niveau van het aangepast sporten nog te hoog is. In de impulsrubriek draait het om mee doen en het stimuleren van paardrijden in het algemeen.  Heb je een beperking en wil je graag proeven aan de wedstrijdsport of gewoon een proef rijden? Dan ben je vanaf 1 april 2019 welkom om deel te nemen aan de impulsrubriek aangepast sporten. 

Wie mogen meedoen?
Je mag meedoen aan de impulsrubriek aangepast sporten wanneer je lid bent van de KNHS en de beschikking hebt over een paard of pony waarmee je  het gevraagde in de proef kunt laten zien. Het maakt niet uit welke beperking je hebt. Je moet wel zelfstandig op een paard kunnen zitten en zelfstandig een proef kunnen rijden. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een startpas en ook niet geclassificeerd te zijn. Wil je meedoen? In Mijn KNHS staan alle wedstrijden en in het bijbehorende vraagprogramma staat hoe je kunt inschrijven.

De proeven
Voor de impulsrubriek aangepast sporten dressuur zijn 10 impulsproeven (Introductory test A/B) beschikbaar. Klik hier om naar de proeven te gaan. Je kunt kiezen uit proeven in stap, stap/draf en stap/draf/galop. Je mag zelf kiezen welke proef je wilt rijden. Geef bij inschrijving voor de wedstrijd aan de organisatie door welke proef je wilt rijden.

Brochure
Voor deze Impulsrubrieken gelden dezelfde reglementaire bepalingen (zoals weergegeven in bijlage I van het Algemeen Wedstrijdreglement) als voor de reguliere Gradeproeven. De uitzonderingen op de reglementaire bepalingen en de uitleg van deze rubriek staan in de brochure impuls aangepast sporten.

De beoordeling
De proeven worden beoordeeld door juryleden aangepast sporten dressuur. Deze juryleden beoordelen ook de FEI Gradeproeven Para Dressuur. Het jurylid kan je daarnaast tips en trucs meegeven om nog beter te kunnen paardrijden.

Kijk hier voor een toelichting op alle wijzigingen in het Algemeen Wedstrijdreglement per 1 april 2019.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met de KNHS.

Foto: Arnd.nl

Categorie: impuls, aangepast sporten, reglementswijziging

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Witte Van Moort nieuwe sponsor KNHS Parasport-competities
    Witte Van Moort nieuwe sponsor KNHS Parasport-competities
  • Stem op Noa in halve finale Uniek Sporttalent
    Stem op Noa in halve finale Uniek Sporttalent