­ NK Jachtpaarden wordt weer uniek - KNHS

NK Jachtpaarden wordt weer uniek

Geplaatst op 15 april 2019 in Eventing

Op 20 april vormt landgoed De Valouwe in Ede het decor van het NK Jachtpaarden. Het NK jachtpaarden is de afsluiting van het (slip)jacht seizoen, wat loopt van oktober tot en met maart.

Tijdens het NK strijden de leden van de Jachtvereniging Soestdijk, Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt in de Masters Klasse om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Jachtpaarden’. Daarnaast is er de Members klasse waar de nationaal kampioen uit voortkomt.

De slipjacht is een spelletje met honden en paarden, waarbij de honden een spoor uitwerken wat door een loper, met lappen gedrenkt in vossenurine, wordt getrokken. De paarden en ruiters volgen de honden en overwinnen daarbij sloten, wallen, hekken en andere natuurlijke hindernissen.

Voor de tweede maal wordt het NKJ op het prachtige landgoed De Valouwe van de familie Schlimmer gehouden. Hiervoor vond het NKJ maar liefst 33 jaar plaats op Paleis Soestdijk. Voorzitter van de editie 2019 is de Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, die dit jaar 100 jaar bestaat.

Het NK Jachtpaarden is een unieke wedstrijd. Na de voorkeuring, waarbij de paarden worden beoordeeld op type en gangen, wordt in de middag een cross country gereden in koppels.

Wil je meer informatie over dit bijzonder evenement bezoek dan de website www.nkjachtpaarden.nl. Hier zijn ook toegangskaarten te bestellen, het parkeren is gratis.

Via facebook.com/nkjachtpaarden kun je de ontwikkelingen in de aanloop naar dit unieke evenement volgen.

Paasweekend win tip!
Ben jij nieuwsgierig naar de traditionele wereld van het ‘jagen achter de meute’? Dan is een bezoek aan het NK Jachtpaarden iets voor jou! Goed nieuws: wij mogen 3 x 2 kaarten weggeven! Klik hier om mee te doen.

Liever zeker zijn van tickets? Bestel hier je kaarten met KNHS-ledenkorting.

 

Foto's: NKJ

Categorie: NK Jachtpaarden

Ander Nieuws

  • TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
    TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs