­ NK Voltige voor tweede keer tijdens CVI Ermelo - KNHS

NK Voltige voor tweede keer tijdens CVI Ermelo

Geplaatst op 24 april 2019 in Voltige

Van 3 tot en met 5 mei wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo dit jaar wederom een CVI georganiseerd. Dit jaar doen er maar liefst 14 landen mee aan het voltigefeest. Tijdens het evenement wordt ook strijd geleverd om titels in het NK Voltige dat dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd.

Op het programma staan ook dit jaar weer wedstrijden voor individuele voltigeurs, teams en pas de deux voor zowel junioren als senioren op CVIJ2* en CVI3* niveau. Deelnemers voor deze editie komen uit Australië, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, USA, Zweden, Zwitserland en uiteraard uit Nederland.
Het CVI Ermelo is voor een aantal landen dit jaar ook een selectiewedstrijd voor het WK/ EK 2019. Het EK voor senioren en het WK voor junioren vindt plaats van 24 tot en met 28 juli 2019 in Ermelo.

Programma
Het programma van het CVI Ermelo begint vrijdag 3 mei met de verplichte oefeningen en zaterdag worden de vrije oefeningen aan de jury getoond. Zondag beginnen de voltigeurs om 9.00 uur en staat de afsluitende prijsuitreiking om 16.30 uur gepland. De toegang tot CVI Ermelo is alle dagen gratis.

Nederlands kampioenschap
Voltigeurs die deelnemen aan het CVI3* en CVIJ2* en de nationale voltige klassen ZZ en junioren nemen deel aan het NK. Per rubriek wordt een klassement opgemaakt en worden de medailles verdeeld. De einduitslag van de Nederlandse combinaties in zowel de internationale rubriek als de vergelijkbare nationale rubriek worden samengevoegd in een afzonderlijk klassement welke de uitslag is van het Nederlands Kampioenschap Voltige.

In de volgende klassen staat de Nederlandse voltige titel op het spel;
* Teams klasse ZZ
* Teams klasse junioren
* Solo’s klasse ZZ (dames en heren)
* Solo’s klasse junioren (dames en heren)
* Pas-de-Deux klasse ZZ
* Pas-de-Deux klasse junioren

Per klasse zal er een plicht en een kür gevoltigeerd worden waarover een totaal score wordt opgemaakt. In de klasse ZZ solo CVI*** worden drie onderdelen gevoltigeerd, te weten, plicht, technische test en kür. In de Pas-de-Deux klassen wordt twee keer een kür getoond.
In 2018 werd voor het eerst een officieel NK Voltige gehouden. Carola Sneekes en het team van Roy Rogers werden toen kampioen in de zwaarste klasse. Zij staan ook nu weer op de deelnemerslijst.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle aangemelde deelnemers.

Volg het laatste nieuws via: www.cviermelo.nl
Facebook: facebook.com/cviermelo
Twitter: twitter.com/cviermelo
Instagram: cviermelo

Kijk hier voor de volledige bepalingen van het NK Voltige

Foto Arjen van der Spek

Categorie: CVI Ermelo, Nationaal Hippisch Centrum

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023